hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit polisler son yolculuklarına uğurlandı

    Şehit polisler son yolculuklarına uğurlandı
    expand

    Türkiye'nin doğusundan batısına 12 ilden şehit cenazesi kalktı. Bingöl ve Çukurca'daki terör saldırıyla Afyon'daki patlamada şehit olan 8 polis ve 4 asker törenlerle toprağa verildi.

    Malatya Havalimanı'nda düzenlenen törene, şehit aileleri, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Malatya Valisi Vasip Şahin, Elazığ Valisi Muammer Erol, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, Mustafa Şahin ve Cemal Akın ile Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır katıldı.

    İdris Naim Şahin, İsmet Yılmaz ve Cevdet Yılmaz, tören alanına gelişlerinde, şehit ailelerine taziye dileklerini iletti. Meslektaşlarının omuzlarında tören alanına getirilen şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu. Şehit aileleri tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, şehit polis memurlarının öz geçmişleri okundu.

    Bakan Şahin, törende yaptığı konuşmada, güvenlik güçlerinin, aziz vatan, aziz millet ve yüce devlet için canlarını feda etmekten çekinmediğini söyledi. Güvenlik teşkilatının bağırlarına bastığı şehitlerini unutmayarak, kutsal görevine bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Şahin, "Bu toprağı bölmek, bu devleti yıkmak için hain emelleri uğruna saldırılarını, ihanetlerini devam ettiren bedbahtlara, bu vatan toprağı dar gelecektir. Şehitlerimiz ve onların önünden giden değerli vatan evlatları, şerefleriyle doğdular, şerefleriyle yaşadılar ve şerefleriyle şehit oldular" dedi.

    Şehitlerin geride bıraktığı yakınlarının, bu milletin ve emniyet teşkilatının en değerli emaneti olduğunu belirten Şahin, şehitlerin isimlerini tek tek okuyarak, "Yolunuz açık olsun, yüce Allah sizlere rahmetiyle muamele etsin. Mücadelemizde, siz aziz şehitlerimizin manevi desteğine ve şefaatine muhtacız" diye konuştu.

    "Aziz milletin ve şehit yakınlarının başı sağ olsun" diyen Bakan Şahin, "Bu vatan ilelebet yaşayacak ve yaşatılacak. Hainler er veya geç ellerindeki iğrenç silahlarını bırakacak, bıraktırılacak" dedi.

    Daha sonra polislerin naaşları memleketlerine gönderildi.

    Malatya

    Polis memuru Gökhan Kuzu (24), memleketi Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek beldesinde son yolculuğuna uğurlandı. Belde meydanında öğle vakti düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, Cemal Akın, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin cenazesi, namazın ardından belde mezarlığında toprağa verildi.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır

    Şehit polis Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

    27 yaşındaki şehit polis memuru Şeyhmus Karakut, memleketi Diyarbakır'da gözyaşları ve Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Karakut için Yeniköy Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, 2'inci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Nejat Bilen, AK Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz ile şehidin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da cenaze çelenk gönderdi. Cenazenin getirilmesinden önce şehidin yakınları taziyeleri kabul etti. Tabutun törenin yapıldığı yere getirilmesi sırasında da ailesi gözyaşlarına boğuldu. Tabutun getirilmesi sırasında şehidin annesi Enzile Karakut sinir krizi geçirdi. Törene katılan bir polis müdürünün yakasındaki oğlunun fotoğrafına bakan Enzile Karakut, Kürtçe olarak "Bakın oğlum ne kadar yakışıklı. Şeyhmus'um görevini tamamladı" diyerek ağıt yaktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trabzon

    Ümit Yıldırım'ın cenazesi, memleketi Trabzon'da toprağa verildi. Araklı ilçesindeki Merkez Küçük Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Şehit polis Ümit Yıldırım'ın (27) cenazesi, öğlen vakti kılınan cenaze namazının ardından Türkeli köyündeki aile mezarlığına defnedildi.

    Elazığ

    Fatih Celayir (25), memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesi, Malatya'da düzenlenen törenin ardından, Elazığ Ataşehir Mahallesi Orcikli Sokak'taki baba evine getirildi. Cenaze, daha sonra Hacıoğulları Camisi'ne götürülerek, katafalka konuldu.
    Burada bazı şehit yakınları fenalaşırken, şehidin annesi Sevinç Celayir, oğlunun arkadaşlarına sarıldı, onlarla birlikte gözyaşı döktü. Tabuta sarılan anne Celayir, oğlunun fotoğrafını öperek, ağladı. Şehidin annesini, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ teskin etmeye çalıştı. İl Müftüsü Peyami Güngör, şehitliğin önemini anlattıktan sonra, cenaze namazını kıldırdı. Şehidin cenazesi, namazın ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

    İzmir

    Samet Kırcalı'nın cenazesi, memleketi İzmir'de toprağa verildi. Beşikçioğlu Camisi'nde düzenlenen törene, şehit polis memuru Samet Kırcalı'nın yakınları, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı. Kırcalı'nın eşi Duygu Kırcalı ile yakınları, polisler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Öğlen vakti kılınan cenaze namazından sonra Kırcalı'nın cenazesi, Işıkkent Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konya

    Osman Küçükdillan'ın (22) cenazesi Konya'da toprağa verildi. Küçükdillan'ın cenazesi ilk olarak Bosna Hersek Mahallesi'ndeki Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağına getirildi. Şehidin öğretmen olan dayısı Abdurrahman Fidan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin herkese yeteceğini ve paylaşılamayacak bir şeyin olmadığını söyledi. Kendisinin öğretmen olarak 5 yıl Batman'da, kardeşlerinin de doğuda çeşitli görevlerde bulunduğunu belirten Fidan, ayrılık ve gayrılığın olmadığını, hizmet için Türkiye'nin her yerinde bulunduklarını ifade etti. Fidan, "Bu ülke hepimizin ülkesi. Çanakkale'de dedelerimiz birlikte savaşmışlar. Paylaşamayacağımız hiçbir şey yok. Kürt, Türk, Arap, Çerkez değil, insan olunsun yeter. Biz bunu bekliyoruz. İnşallah yetkililer buna bir çare bulur. İnşallah hizmet için giden insanlara bu şekilde müdahale edip yok etmezler. Artık son bulsun. Vatanımız sağ olsun. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Hizmet için yine buralara gitmeye devam edeceğiz" dedi.

    Evli ve 1 yaşında çocuğu olan Osman Küçükdillan'ın ilk görev yerinin Kayseri olduğunu anlatan Fidan, 6 aydır Bingöl'de görevli olan yeğeninin sağlık memurluğunu kazanmasına rağmen çok istediği polislik mesleğini tercih ettiğini sözlerine ekledi.

    Küçükdillan'ın cenazesi, daha sonra Mürşit Pınar Camisi'ne götürüldü. Burada şehidin eşi Hatice Küçükdillan, 1 yaşındaki oğlu Yakup'a sarılıp, öperek acısını dindirmeye çalıştı. Küçük Yakup, zaman zaman annesi ve amcasının kucağında, yakalarına takılı olan babasının fotoğrafına bakması dikkat çekti. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Küçükdillan'ın naaşı Konya Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow