hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KPSS'de yine sızma

    KPSSde yine sızma
    expand

    Ön lisans mezunları için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı yapıldı. Ancak, ÖSYM, soruların internete sızdığını açıkladı. Aynı skandal, Temmuz'da lisans mezunları için yapılan KPSS'de de yaşanmıştı.

    Türkiye, "sınav sorunsuz geçti" açıklamalarına hasret kaldı. ÖSYM bir kez daha sınav sonrası yazılı açıklama yaptı. Önlisans mezunları için yapılan KPSS sorularının internete sızdığını duyurdu. Böylece Temmuz'da lisans mezunları için yapılan KPSS'de yaşanan skandalın aynısı bir kez daha yaşanmış oldu.

    Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce gerçekleştirilen KPSS'nin önlisans mezunlarına yönelik oturumu 159 il ve ilçe merkezinde 09.30'da başladı. Aylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı ya da pasaportları kontrol edilerek alındı. Adaylara, cevaplanacak test için kullanılacak sınav evrakıyla içinde kalem, silgi bulunan kutular dağıtıldı.

    Sınavın ardından ÖSYM'den soruların sızdığına ilişkin bir açıklama geldi. ÖSYM'nin açıklamasında, sınavdan çıkan bazı adayların henüz sınav devam ederken soruları internette paylaştığı belirtildi. ÖSYM'nin izni olmadan soruları yayınlayanlar hakkında yasal işlem yapılacağının altı çizildi.

    ÖSYM'nin açıklamasına göre, sınava ilişkin tek ihlal, soruların izinsiz internette paylaşımı değil. Bazı adayların soru kitapçıklarını sınav salonundan çıkarması da söz konusu. Sınav salonlarındaki kamera görüntülerinden bu adayların tespit edileceği, haklarında yasal işlem yapılacağı da belirtiliyor o açıklamada. Ancak, alınan bu kadar güvenlik önlemine rağmen, güvenlik gerekçesiyle adaylara tuvelete gitme izni bile verilmezken, ÖSYM'nin hazırladığı kitapçıklara nasıl sahip çıkamadığına yanıt verilmiyor.

    ÖSYM, aynı açıklamada KPSS adaylarına "Sınava giriş belgelerinize sahip çıkın, sınav sonrasında imha edin" diyerek, bir de uyarıda bulundu. Bazı adayların belgelerini kamuya açık alanlarda bıraktığına dikkat çekildi. ÖSYM için bir sorun teşkil etmese de adaylar açısından sıkıntı yaşanabileceğinin altı çizildi.

    ÖSYM, Pazar günü yapılacak KPSS Önlisans sınavının ikinci oturumu için de güvence verdi. İlk oturumda uygulanan güvenlik önlemlerinin ikinci oturumda da aynen uygulanacağını belirtti. Bu açıklama, sorunlu geçen ilk oturum nedeniyle, ikinci oturum için de adayların endişelenmesine neden oldu.

    KPSS, ortaöğretim düzeyine yönelik sınav yarın gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ÖSYM'nin internet adresinden öğrenilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow