hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Balyoz"da 9 tutuklama daha

    Balyozda 9 tutuklama daha
    expand

    Balyoz Davası'nda haklarında yakalama kararı çıkarılan 14 muvazzaf asker çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Kararın okunduğu sırada fenalaşarak bayılan komutanlardan biri ambulansla hasteneye kaldırıldı.

    Balyoz Davası'nda tutuksuz yargılanırken hapis cezası alarak haklarında yakalama kararı çıkartılan sanıklar teslim olmak için sabah saatlerinde Merkez Komutanlığı'na gitti.

    Daha sonra Merkez Komutanlığı'na ait bir minibüslerle ayrı ayrı adliyeye getirilen toplam 9 muvazzaf asker tutuklandı.

    Son olarak Tuğgeneral Suat Dönmez, Albay Mahmut Sevinç, Albay Fahri Yavuz Uras, Albay Erdinç Altıner, Albay Erdoğan Koçoğlu ve Albay Ergin Kılıç nöbetçi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıktı.

    Çıkarıldıkları mahkemede yakalama kararları yüzlerine okunan sanıklar tutuklandı.

    Bu sırada tutuklu komutanlardan biri fenalaşarak bayıldı. Bayılan komutan tekerlekli sandalyeye ile ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı.

    Tutuklanarak Merkez Komutanlığı'na ait minibüsle Hasdal Cezaevine götürüldü. Daha önce de 3 asker tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

    Zeybek oynayan paşa da tutuklandı

    Haklarında yakalama çıkarılan 69 sanıktan sabah saatlerinde Merkez Komutanlığı'na gelerek teslim olan, Tümamiral Atilla Özler ile Albaylar Cüneyt Sarıkaya, Alpar Karaahmet ve Cahit Serdar Gökgöz ile Yarbay Kürşad Güven Ertaş da İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yakalama kararının yüzlerine okunması sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow