hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunceli'de yaşamını yitiren Acar defnedildi

    Tuncelide yaşamını yitiren Acar defnedildi
    expand

    Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada yaşamını yitiren Fadime Acar, son yolculuğuna uğurlandı.

    Patlamada yaralanan ve Elazığ'da hastanede tedavisi süren Ali Acar, ambulansla getirildiği Tunceli'de, eşini son kez görmesi için sedyeyle morga götürüldü.

    Cenaze töreni öncesinde, aynı patlamada yaralanan ve Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi süren Ali Acar, ambulansla Tunceli'ye getirildi.

    Acar, eşini son kez görmesi için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekibince sedyeyle taşınarak, morga götürüldü. Morgda bir süre kalan Acar, daha sonra ambulansla tedavisine devam etmek üzere Elazığ'a gönderildi.

    Fadime Acar için, Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'nde tören düzenlendi. Törene, Vali Vekili Kenan Eskin, Belediye Başkanı Edibe Şahin, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, İl Müftüsü Hüseyin Yıldırım, kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

    Acar'ın annesi Anik Yüksel ve yakınları fenalık geçirdi. Kılınan cenaze namazının ardından, Alevi geleneğine göre aile ile yardımlaşma amacıyla tabutun üzerinde açılan örtüye, Vali Vekili Eskin, Rektör Boztuğ ve Emniyet Müdürü Yılmaz ile törene katılanlar tarafından para atıldı.

    Fadime Acar'ın cenazesi, daha sonra defnedilmek üzere merkeze bağlı Yolkonak köyüne götürüldü.

    Saldırıyla ilgili 6 kişi gözaltına alındı

    Bu arada patlamayla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Olayın ardından güvenlik güçlerince yürütülen çalışmalar kapsamında, terörist saldırıyla bağlantısı olabileceği değerlendirilen 6 kişi gözaltına alındı. Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerin sorgusunun sürdüğü belirtildi.

    Önceki gün askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada, 2 uzman çavuş ve 4 er ile Fadime Acar şehit olmuş, Ali Acar yaralanmıştı.

    Şehitler toprağa verildi

    Saldırıda  şehit olan 3 askerin cenazesi kimlik tespiti için GATA'ya götürülmüştü. Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testlerinden sonra cenazeler memleketlerine gönderildi.

    Terhisine 40 gün kala şehit olan er Kadir Dadaş'ın cenazesi Tekirdağ'da toprağa verildi.

    Terhisine 57 gün kala şehit düşen komando er Fatih Küçükterci, Denizli'deki törenle defnedildi.

    20 gün önce evlenen, ve düğün izninden birliğine döndükten sonra şehit olan uzman çavuş Ahmet Oğul da, Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı.

    Şehit 3 askerin cenazesi ise, dün düzenlenen törenlerle toprağa verilmişti.

    BDP teşkilatını taşladılar

    Bu arada Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne bağlı Karaağaç Beldesi'nde şehit er Kadir Dadaş'ın cenaze töreninin ardından 50 kişilik grup, tekbir getirerek Fatih Mahallesi'ndeki BDP Karaağaç Belde Teşkilatına yürüdü. Grup, taş atarak BDP belde binasının camlarını kırdı. Jandarma ve polis ekipleri grubu uyarıp dağıttı. Olay sonrası BDP binasında maddi hasar oluştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow