hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak'ta bir asker şehit

    Şırnakta bir asker şehit
    expand

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde, yol kenarına konulmuş mayının patlaması sonucu bir asker şehit oldu, bir asker de yaralandı. Amanos dağları eteğindeki Güzelce Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıda ise 3 asker yaralandı.

    Edinilen bilgiye göre, Uludere-Şırnak karayolunun 2. kilometresindeki Kalemli Geçidi civarında, teröristlerce önceden yol kenarına yerleştirilmiş mayın, mayın araması yapan güvenlik güçlerinin çalışması sırasında patladı.

    Olayda Jandarma Er Musa Topaloğlu şehit oldu, bir asker de yaralandı. Yaralı asker, Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Şehidin Ulaş ilçesine bağlı Küpeli köyündeki baba evine giden Ulaş Kaymakamı Ali Altınkaynak ve askeri yetkililer, acı haberi aileye sağlık ekipleri eşliğinde verdi. Topaloğlu'nun şehit olduğu haberini alan vatandaşlar, evine taziye ziyaretinde bulundu.

    Fenalık geçiren şehidin yakınlarına, sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin evine, Türk bayrağı asıldı.

    Terhisine 120 gün kaldığı ve 5 kardeşi bulunduğu öğrenilen şehidin bekar olduğu belirtildi.

    Karakola saldırı: 3 asker yaralı

    Hatay'ın Kırıkhan ilçesine bağlı Amanos dağları eteğindeki Güzelce Jandarma Karakolu'na bir grup PKK'lı tarafından roketli saldırıda 1'i astsubay 3 asker yaralandı. Yaklaşık 30 dakika süren çatışmanın ardından Amanos dağlarına kaçan terjöristlerin etkisiz hale getirilmesi için jandarma komando ile özel harekat timlerinin katıldığı geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Yaralılar Kırıkhan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Hatay Valiliği, çatışma neticesinde, yapılan arazi arama tarama faaliyetleri sırasında 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

    Kato Dağı'nda çatışma

    Bu arada Siirt'in Pervari İlçesi yakınlarında bulunan Küçük Kato Dağı'nda tespit edilen bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında, akşam saatlerinde çatışma çıktı.

    Siirt'in Pervari, Şırnak'ın Beytüşşebap ile Van'ın Çatak İlçeleri arasındaki Küçük Kato Dağı'nda bugün akşam saatlerinde bir grup terörist tespit tespit edildi. Tespit edilen bu grubun etkisiz hale getirilmesi amacıyla Siirt 3'ncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan Sikorksy helikopterlerle bölgeye özel eğitimli timler hakim noktalara indirildi.

    Derin vadilerde kaçmaya çalışan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla yapılan takip operasyonun ardından akşam saat 18.30 sıralarında sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışma aralıklarla devam etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow