hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakanın helikopterine PKK füzesi mi?

    Bakanın helikopterine PKK füzesi mi
    expand

    İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in helikopterine Hakkari Şemdinli'de füze saldırısı yapıldığına yönelik iddiaların asılsız olduğu bildirildi.

    İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre, bugün bir gazetede "Bakanın helikopterine PKK Füzesi" başlığıyla yayımlanan bir haberde, Ramazan Bayramı arefe günü, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in içinde bulunduğu helikoptere Hakkari Şemdinli'de bölücü terör örgütü mensuplarınca füze atıldığı, ancak füzenin isabet etmediği şeklinde bilgilere yer verildiği belirtildi.

    Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Sayın Bakan ve beraberindeki heyetin Hakkari iline intikali 18 Ağustos 2012 Cumartesi (arefe) günü karayoluyla gerçekleşmiş, 19 Ağustos 2012 günü (Bayramın 1. günü) ise Hakkari-Şemdinli (Derecik) ve Van güzergahında havayolu ile intikal yapılmıştır. Söz konusu haberde geçen iddialar gerçek dışı olup, Sayın Bakanımızın helikopterine yönelik herhangi bir saldırı meydana gelmemiştir. Van ve Hakkari illerine yapılan ziyaret planlandığı şekilde gerçekleştirilmiştir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow