hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hastanelerde yeni dönem başlıyor

    Hastanelerde yeni dönem başlıyor
    expand

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yakında kurulacak Hastaneler Birliği'nin sağlık çalışanlarına olumsuz hiçbir yük getirmeyeceğini söyledi. Akdağ, "Ama sağlık yöneticileri açısından durum biraz farklı. Hastanelerde çalışacak sağlık yöneticileri artık sözleşmeli yöneticiler olacak" dedi.

    Akdağ ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Akdağ, sağlık çalışanlarıyla değişik illerde benzer toplantıları belirli aralıklarla yaptıklarını belirtti.

    Bu toplantılarda sağlık çalışanlarının sorunlarını dinlediklerini, geri bildirimlerini aldıklarını ifade eden Akdağ, bunların kendilerine yol gösterici olduğunu aktardı.

    Akdağ, 10 yıldır Türkiye'de sağlıkta yapısal bir dönüşüm peşinde olduklarını ifade ederek, "Çabamız, 10 yıl önce başladı. Ondan öncesini genç arkadaşlarımız yeterince hatırlamazlar. Ama bunu hatırlayan çok kişi var içimizde. Türkiye'de sağlık açısından bir felaket yaşıyorduk. Vatandaşa problemli alanlar sorulduğunda sağlık her zaman ilk 3'ün içerisindeydi. Son birkaç senedir, kim yaparsa yapsın anketleri, değişmez bir husus haline geldi. Vatandaşın şikayet alanı içerisinde sıralandığında sağlık 20 madde bile sayılsa o 20'nin içine artık girmiyor. 2002'lerde yüzde 39 olan memnuniyet oranı şimdi yüzde 76'lara yükseldi" diye konuştu.

    Bakan Akdağ, şunları kaydetti: "Vatandaşın artık sağlığa erişim hakkını büyük ölçüde sağlıyoruz. Verimli ve etkin bir sistem oluşturuldu ve bunu her geçen gün biraz daha geliştiriyoruz. Şimdi yakında Hastaneler Birliği kurulmuş olacak. Bu hususta, bir dünya dedikodu ürettiler. Şundan rahatlıkla emin olabilirsiniz; Hastaneler Birliği sadece daha verimli, performansı daha iyi takip edilen, daha kolay hizmet üretecek yeni bir sistem demektir. Sağlık çalışanlarına, olumsuz hiçbir yük getirmemektedir.

    Ama sağlık yöneticileri açısından durum biraz farklı. Hastanelerde çalışacak sağlık yöneticileri artık sözleşmeli yöneticiler olacak. Biz onlarla 2 yıllığına, belki 3 yıllığına sözleşmeler yapacağız. Hastaneler Birliği'nin genel sekreteri, onun altındaki başkanlar, hastane yöneticileri, başhekimler, hastane müdürleri pozisyonundaki arkadaşlarımıza, bu sözleşmeye göre performans ücreti vereceğiz. Başarılı olurlarsa daha iyi kazanacaklar, başarıları az olursa daha az kazanacaklar. Zaten belli çizgilerin altına düşmüşlerse, kurum geriye gitmişse o
    zaman 'teşekkür ederiz' diyeceğiz, yollarımızı ayıracağız."

    Bakan Akdağ, başarı unsurlarının içerisinde hasta güvenliği ve memnuniyeti, çalışan güvenliği ve memnuniyeti olduğunu bildirdi.

    Sağlık çalışanlarına seslenen Akdağ, "Bunların içerisinde klinik ve diğer hizmetlerin nasıl olduğu var. Hastanın temizliğinden tutun da yemeğine kadar. Vatandaşın geldiğinde nasıl karşılandığından nasıl gittiğine varıncaya kadar ciddi biçimde hazırlanmış unsurlar var. Onun için Hastaneler Birliği'nin gelişinden dolayı hiçbir tedirginlik duymayın. Sizinle ilgili bir olumsuzluk söz konusu değildir" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow