hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çukurca'da çatışmalar: 3 asker şehit

    Çukurcada çatışmalar: 3 asker şehit
    expand

    Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Işıklı Jandarma Karakolu'na ve Gazitepe Üs Bölgesi'ne teröristlerce düzenlenen saldırıda 3 askerin şehit olduğu bildirildi.

    Hakkari Valiliği'nden alınan bilgiye göre, teröristlerce Çukurca'daki Işıklı Jandarma Karakolu ile Gazitepe Üs Bölgesi'ne dün gece ağır silahlar ve roketatarlarla düzenlenen eş zamanlı saldırının ardından çıkan çatışma, sabah erken saatlere kadar devam etti.

    Teröristlerin bulunduğu bölgeler, top atışı ve helikopterlerle ateş altına alınırken, Işıklı Jandarma Karakol Komutanlığı ile Gazitepe Üs Bölgesi'ne düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 3 askerin şehit olduğu, 1 askerin yaralandığı belirtildi.

    Çatışmada ayrıca 7 terörist etkisiz hale getirildi. Yaralı askerlerin de bulunduğu öğrenilen çatışmanın ardından bölgede arama tarama faaliyetinin devam ettiği kaydedildi.

    Yüksekova'da facia önlendi

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde ise sürdürülen operasyonlarda 1 terörist sağ yakalanırken, 7 ayrı noktada tuzaklanmış 400 kilogram el yapımı patlayıcı bulundu.

    Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Arazi araması yapan birliklerce bölgede 5 adet tüfek ele geçirilmiş ve 7 farklı noktada terör örgütü mensuplarınca yerleştirilmiş 400 kilogram tuzaklanmış el yapımı patlayıcı bulunmuştur. Hakkari'de terörü önleyici faaliyetlere hassasiyetle devam edilmektedir" denildi.

    Başkale'de mayınlı tuzak: 2 asker yaralı

    Van'ın Başkale İlçesi Esenyamaç köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu 2 asker yaralandı.

    Düzeneği patlatan PKK'lıların yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatılırken, yaralı 2 asker ise helikopterle Van'a sevk edildi.

    PKK Tunceli'de de otobüs yaktı!


    Tunceli'de yol kesen terör örgütü PKK mensupları, durdurdukları bir otobüsü yaktı.

    Bir grup terörist, Tunceli-Elazığ karayolunun 35.kilometresi İsmailli köyü yol ayrımında, yol keserek özel bir baraj yapım firmasına ait 23 LE 133 plakalı otobüsü durdurdu.

    Sürücüyü ve yanında bulunan kişiyi serbest bırakan teröristler, otobüsü ateşe verdikten sonra kaçtı.

    Teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow