hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tatilciler dönüş yolunda

    Tatilciler dönüş yolunda
    expand

    Çanakkale Boğazı'nı kullanarak İstanbul ve Trakya yönüne giden tatilciler, Çanakkale ve Lapseki iskelelerinde yoğunluk oluşturdu. Yoğunluk nedeniyle Yalova Topçular Feribot İskelesi'nde sefer yapan feribot sayısı 15'e çıkartıldı.

    Bayram tatilini Ege ve Akdeniz yörelerindeki tatil merkezlerinde geçirip, dönüşe geçen tatilcilerin araçları, iskelelerde zaman zaman kuyruklar oluşturdu.

    Araç yoğunluğu nedeniyle şehir merkezindeki trafikte de aksamalar yaşandı.

    Yoğunluk nedeniyle, Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbalir ve Gelibolu-Lapseki arasında yolcu ve araç taşıyan feribotlar, yoğunluğu eritebilmek için sefer saatini beklemeden, dolduğu anda hareket ediyor.

    Yetkililer, Çanakkale-Eceabat hattında 3, Çanakkale-Kilitbahir ile Gelibolu-Lapseki hatlarında 4'er olmak üzere toplam 11 feribotun aralıksız sefer yaptığını bildirdi.

    Yalova'da feribot sayısı yükseltildi


    Bu arada Yalova Topçular Feribot İskelesi ile Eskihisar arasında deniz ulaşımını sağlayan iskelenin istifinde sabah saatlerinden itibaren yoğunluk artmaya başlarken İDO yetkilileri, sefer sayısını artırdı.

    Bayram tatili dönüşleri dolayısıyla, sefer yapan feribot sayısının 12'den 15'e yükseltildiği belirtilirken, Topçular-Eskihisar arası seferlerin aralıksız devam ettiği bildirildi.

    Kurban Bayramı'nın ikinci ve üçüncü gününde toplam 15 bin aracın Eskihisar'a geçtiğini öğrenilirken, bayramın son gününde ise 10 bine yakın aracın geçiş yapmasını beklendiği vurgulandı.

    Bayram tatili süresince iki nokta arasında yaklaşık bin sefer gerçekleştirildiği kaydedildi.

    Topçular Feribot İskelesi'nde yoğunluğun, yarından itibaren daha da artması bekleniyor.


    Lodos nedeniyle deniz otobüsü seferleri iptal

    Balıkesir'in Bandırma ile Bursa'nın Mudanya İlçesi'nden İDO tarafından yapılan deniz otobüsü seferleri de şiddetli lodos nedeniyle iptal edildi.

    İDO'dan yapılan açıklamada, 14.00'te yapılacak Bandirma-Yenikapı-Bostancı 14.30'da yapılacak Armutlu-Armutlu T.K.-Yenikapı-Bostancı, 17.15'te yapılacak Bostancı- Yenikapı-Armutlu Tatil Köyü-Armutlu, 17.30'da yapılacak Bandırma-Yenikapı-Bostancı ve 18:15'te yapılacak Armutlu-Armutlu T.K.-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü seferleri iptal edildi.

    Bursa'nın Mudanya İlçesi'nden İstanbul Kabataş İskelesi'ne yapılacak karşılıklı 3'er İDObus seferi de gerçekleştirilemedi. Mudanya ve Bandırma'dan yapılan feribot seferleri ise devam ediyor.  Bayram tatilinin sona ermesi nedeniyle dönüşe geçenler, deniz otobüsü seferleri iptal edilince karayolunu tercih etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow