hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İçişleri Bakanı ve İstanbul Valisi'ne suç duyurusu

    İçişleri Bakanı ve İstanbul Valisine suç duyurusu
    expand

    Cezaevleri İzleme Koordinasyonu üyesi bir grup, cezaevlerindeki açlık grevini bahane ederek yapılan gösterilere, biber gazı ve copla müdahale edildiği gerekçesiyle İçişleri Bakanı ve İstanbul Valisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan ve çoğunluğu avukatlardan oluşan Cezaevleri İzleme Koordinasyonu üyeleri adına açıklama yapan avukat Ayşe Acınikli, 12 Eylül 2012'den itibaren cezaevlerinde başlayan açlık grevlerinin bugün 55. gününe girdiğini ifade etti.

    Acınikli, konuyla ilgili İstanbul'un bazı bölgelerinde "basın açıklamalarının yapılmak istendiğini ancak bu açıklamalara polisin biber gazı ve copla müdahale ettiğini" öne sürerek, "İstanbul'da yaşanan saldırılardan dolayı sorumluluk vali ve emniyet müdürlüğündedir" dedi.

    Açıklamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na giden grup, BDP İstanbul İl Başkanlığı, İHD ve 78'liler Derneği adına İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkında suç duyurusunda bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow