hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3 gün dağda aç susuz kaldı, sağ salim bulundu

    3 gün dağda aç susuz kaldı, sağ salim bulundu
    expand

    Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Canbaz köyünde kaybolan 84 yaşındaki adam, 3 gün sonra bir çoban tarafından dağda gezerken bulundu. Yaşlı adamın 3 gün boyunca birşey yemediği de ortaya çıktı.

    Oturduğu köyün 3 kilometre ilerisindeki Subaşı Köyü'ne gelen Ahmet Ok (84) berbere tıraş oldu. Yaşlı adam, köy korucularını görmek istediğini söyledikten sonra köyden ayrıldı. Kendi köyüne doğru yola çıkan Ok, daha sonra kayıplara karıştı.

    Babasının eve gelmediğini fark eden oğlu Osman Ok, köylülere haber verdi. Oğlu, gözleri fazla görmeyen yaşlı adamı gidebileceği yerlerde aramaya başladı. Dere yataklarını, tarlaları ve boş arazi kontrol eden köylüler Ok'un izine rastlayamadı.

    Köylüler, daha sonra Nilüfer Arama Arama Kurtarma (NAK), Sivil Savunma Arama Kurtarma ve AKUT ekipleriyle jandarmaya haber verdi. Jandarma ve arama kurtarma ekipleri de yaşlı adamın izini sürdü. Ancak bir sonuç alınmayınca çalışmalara ara verdi.

    Cebinde 6 bin lira vardı

    Babası kayıplara karışan Osman Ok, babasını en son 3 gün önce gördüğünü söyleyerek, "Babamın cebinde 6 bin TL para vardı. Ancak bizim kimseyle bir husumetimiz yoktu" dedi.

    3 gün aç susuz kalarak hayatta kalmayı başardı

    Dağa koyunlarını otlatmaya giden Ahmet Yürek isimli çoban yaşlı adamı zeytinliklerinin içinde gezerken buldu.

    Bunun üzerine köy sakinleri Ahmet Ok'u alarak köye getirdi. Yaşlı adam buradan jandarma ve 112 Acil Sağlık Ekipleri eşliğinde Karacabey Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

    Doktorlar şaşırdı

    3 gün boyunca soğuk havada bir şey yemeden içmeden dağda duran Ahmek Ok'un hayatta kalması doktorları bile şaşırttı.

    Uzman Doktor Mehmet Özel "Hastamız geldiğinde çok üşümüştü. Ateşi vardı. Hemen gerek tahlilleri yaptık ve tedavisini sağladık. Serum taktık. Şu anda sağlık durumu çok iyi ancak tedbir amaçlı hastanemizde kalabilir. 2 gün dışarıda kalmış ve bu soğukta hayatta kalması büyük bir şans" dedi.

    Ahmet Ok da, "2 dönümlük zeytinliğim var. Subaşı köyünde traş olduktan sonra oraya gittim. Bazen zeytinliklerde iş olursa yapıyorum yoksa eve geliyorum. Kendi kendime bu iş başıma geldi. Ben de anlamadım ne olduğunu. Korkmadım. Ayaklarımın üzerine duramıyordum. Konuşmam biraz değişti. Bir şey de yiyemedim. Zaten orada yiyecek yok" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow