hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Büyükşehir tasarısı Komisyon'dan kaçırıldı"

    Büyükşehir tasarısı Komisyondan kaçırıldı
    expand

    MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı'nın Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan kaçırıldığını söyledi.

    Günal, MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem ve Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Tasarının Anayasa'nın birçok maddesine aykırı olduğunu öne süren Günal, tasarının Anayasa Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'nda da ele alınması gerekirken, bunun yapılmadığını kaydetti.

    Tasarının birçok hükmünde mali hususların düzenlendiğine dikkati çeken Günal, "Özellikle yeni kurulan yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı, büyükşehirler ve ilçelerin söz konusu olduğu, ayrıca 6 bine yakın kadro ihdasının varlığı bu tasarının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun değerlendirmesinden kaçırılarak İçişleri Komisyonu'na getirilmesi, hukuk devleti, dürüstlük ve adalet anlayışı ile izahı güç bir yaklaşımdır" diye konuştu.

    Günal, tasarının, Genel Kurul'a sunulan haliyle komisyonda görüşülmediği ve komisyon raporunun da İçtüzüğe uygun düzenlenmediği ve 'yok hükmünde' olduğu için Genel Kurul'da görüşülmesinin mümkün olmadığını iddia etti.

    MHP Elazığ Milletvekili Milletvekili Enver Erdem, AK Parti için "freni patlamış kamyon" nitelendirmesinde bulunurken, söz konusu tasarıyla idarenin bütünlüğü ilkesinin çiğnendiğini ileri sürdü.

    MHP'li Mehmet Erdoğan da "Bu tasarı, Oslo'nun talebidir, BOP'un talebidir. Bin yıllık kardeşliğimizi bozmak isteyen iç ve dış mihrakların talebidir" ifadelerini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow