hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maltepe'de toprak kayması paniği

    Maltepede toprak kayması paniği
    expand

    İstanbul'un Maltepe ilçesinde bir inşaatta meydana gelen toprak kayması paniğe neden oldu. İnşaatının bitişiğindeki apartmanın giriş bölümünde kayma nedeniyle göçük meydana gelince 6'sı çocuk 10 apartman sakini itfaiye ekiplerince tahliye edildi.

    Olay Maltepe Zümrütevler Mahallesi, Tülin Caddesi Cansev Sokağı'nda meydana geldi. İbrahim Kaya adlı vatandaşa ait 3 katlı binanın yanındaki inşaatta sürdürülen hafriyat çalışması nedeniyle toprak kayması meydana geldi.

    Apartmanın bahçe kapısıyla giriş kapısı arasındaki bölümde göçük oluştu.

    Göçük nedeniyle oluşan gürültünün ardından apartman sakinleri büyük panik yaşadı.

    Balkonlara koşan sakinler, giriş bölmümdeki göçüğü görünce ise dışarı çıkamayacaklarını anladı bunun üzerine itfaiye ve polis ekiplerine haber verdiler.

    Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, ilk olarak apartman sakinlerini apartmanın 2. katına kurduğu merdiven yardımıyla önce 6 çocuğu ardından ise 4 kişiyi tahliye etti.

    Bir çocuğun tahliye edilirken yanına okul çantasını da alması dikkat çekti. Tahliye edilen apartman sakinlerinin  geceyi akrabalarının yanında geçireceği öğrenildi.

    Yetkililer, ardından inşaat sahasının çevresine şerit çekerek önlem aldı ve Maltepe Belediyesi zabıta ekipleri de 3 katlı binayı herhangi bir tehlikeli duruma yol açmaması için mühürledi.

    Toprak kayması nedeniyle çalışmaların gündüz saatlerinde başlatılacağı öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow