hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bingöl'de çatışma: 7 PKK'lı öldürüldü

    Bingölde çatışma: 7 PKKlı öldürüldü
    expand

    Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen operasyonda 4'ü kadın 7 PKK'lı öldürüldü. 1 PKK'lı ise sağ yakalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerince ilçeye bağlı Suveren bölgesi Doğanlı köyü kırsalında sürdürülen operasyonda, dün gece bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile sıcak temas sağlandığını bildirdi.

    Bölgede operasyonun devam ettiğini ifade eden Güvençer, güvenlik güçlerince arazide yapılan arama tarama faaliyetleri esnasında 4'ü kadın 7 PKK'lının öldürüldüğünü, bir PKK'lının ise sağ yakalandığını açıkladı.

    Genç ilçesi kırsalında sürdürülen operasyonda akşam saatlerinde sonlandırıldı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'nca, Genç ilçesi Suveren ve Servi mevkisi kırsalında bazı ocaklara ve demiryollarına yönelik eylem yapan bir grup PKK mensubunun Doğanlı mahallesi kırsalında barındığı istihbaratının alınması üzerine 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nın koordinasyonunda, dün akşam saat 19.30 sıralarında Jandarma Özel Harekat Taburu ile Jandarma Komando Taburu ve Piyade Komando Taburu'nun havadan bölgeye sevk edildiği belirtildi.

    Taarruz tipi helikopterlerin de desteği ile başlatılan operasyonda, bir grup örgüt mensubu ile çatışmaya girildiği ve daha sonra bölgede yapılan arama tarama çalışmaları esnasında dünkü çatışmada öldürülen 2 PKK'lının cesedinin bulunduğu açıklandı. PKK'lılar ile Jandarma Özel Harekat timleri arasında bugün saat 14.00'de yeniden çatışma çıktığının belirtildiği açıklamada, 5 PKK'lının öldürüldüğü, 1 PKK'lının ise sağ olarak yakalandığı bildirildi. Açıklamada, jandarma komando timlerince aynı bölgede yürütülen operasyonda kış üslenmesi için hazırlanmış içerisinde mutfak, tuvalet, yemekhane, çalışma bölümleri bulunan odalı 15 metre genişliğinde 20 metre uzunluğunda sığınak bulunduğu da belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamada öldürülen PKK'lıların kullandığı 8 kaleşnikof marka piyade tüfeği, 1 tabanca, 1 RPG-7 roketatar, 3 RPG-7 mühimmatı, 10 el bombası, 350 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 23 şarjör, 1 aydınlatma fişeği, 16 küçük tüp, 5 büyük tüp, 700 kilogram un, 100 kutu konserve, 200 kilogram zeytin, 20 kilogram reçel, 50 kilogram bal, 50 kilogram makarna, 20 kilogram çay, 30 kilogram turşu, 50 kilogram ceviz, 20 kilogram salça, 45 kilogram kuru fasulye, 50 kilogram sıvı yağ, 150 metre sera naylonu, 800 metre kablo, 20 koli bandı, 200 pil, 15 çift ayakkabı, 40 kilogram temizlik malzemesi, tavla, dama, satranç takımları ile bol miktarda örgütsel dokumanın ele geçirildiği ifade edildi.

    Açıklamada, Genç Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla ele geçirilen silah ve mühimmatların muhafaza altına alındığı, sığınak ve yaşam malzemelerinin ise olay yerinde tahrip edildiği ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow