hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çamlıca'ya cami eleştirilerine yanıt

    Çamlıcaya cami eleştirilerine yanıt
    expand

    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Çamlıca'da yapılacak camiyi eleştirenler, bu camilere dair mimari kültürü bilmeyenler" dedi.

    Bozdağ, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yaptırılacak Ankara Yükseköğretim Öğrenci Yurdu'nun temel atma törenindeki konuşmasında, Çamlıca'ya yapılacak cami ile ilgili tartışmalara değindi.

    Çamlıca'ya yapılması planlanan camiyle ilgili ''Mabetleri tartışmamak da lazım'' ifadelerini kullanan Bozdağ, camiyle ilgili pek çok kişinin konuştuğunu ancak konuşanların cami mimarisine dair bilgilerinin olmadığını söyledi.

    Cami mimarisini bilenlerin yapması halinde daha güzel camilerin ortaya çıkabileceğini vurgulayan Bozdağ, şunları söyledi:

    ''Şimdi Çamlıca'da yapılacak camiyi eleştirenler bu camilere dair mimari kültürü bilmeyenler. Ama bazıları da cami karşıtlığını eleştiri ile gizliyorlar. Esasında onun mimariye dair, caminin yapımına dair fazlaca bir itirazı yok. Ona karşı, oraya yapılmasına karşı. Ama karşı olmanın fazla bir kendisi için sıkıntısı olacağını düşündüğü için başka tür eleştirilerin altına gizliyorlar. Bunlara da dikkat etmek lazım. Diyorum ki Türkiye'de cami mimarisi konusunda, mutlaka üniversitelerimizin bu işe el atması lazım. Bu işte üniversitelerimizde otoritelerin ortaya çıkması lazım ve ona göre onların yetiştireceği kişilerin de Türkiye'nin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılarken daha özgün yapılar ortaya çıkaracağına yürekten inanıyorum.''

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow