hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Darbeci yakınlarından sert tepki!

    Darbeci yakınlarından sert tepki
    expand

    Mali Suçları Araştırma Kurumu'nun (MASAK) raporu, 12 Eylül darbecilerinin ailelerinin gayrimenkul zengini olduğunu iddia etti, ortalık karıştı. CNN TÜRK yayınına katılan Kenan Evren'in damadı Erkan Gürvit rapordaki ifadelerin yanlış olduğunu söyledi, 41 blok sahibi olduğu iddialarını yalanladı. MASAK'tan da bir açıklama geldi. MASAK Başkanı, "Biz verileri derledik" açıklaması yaptı.

    12 Eylül darbesini yapan 5 general; Kenan Evren, Tahsin Şahinkaya, Sedat Celasun, Nurettin Ersin, Nejat Tümer. Ailelerinin mal varlıkları MASAK tarafından raporlandı.

    Raporda generallerin yakınlarının yüzlerce milyon lirayı bulan serveti olduğu iddia edildi. Ancak rapor sonrası verilerin yanlış olduğu iddiası gündemde. Generallerin yakınları da rapora itiraz etti.

    Üzerinde 240 daire olduğu iddia edilen Sedat Celasun'un gelini Füsun Celasun, "Hepsi hayal ürünü. Jandarma lojmanlarını benimmiş gibi göstermişler" dedi.

    Nurettin Ersin'in kızı Yıldız Ülgenalp de Bodrum'da 16/9 adresindeki yazlığının rapora 169 yazlık olarak yansıtıldığını savundu.

    Kenan Evren'in damadı Erkan Gürvit ise CNN TÜRK yayınına katıldı. Gürvit, 41 blok sahibi olduğu iddialarını yalanladı.

    Gürvit, Evren'in darbe suçuyla yargılanmasına ilgili olarak da, aynı zamanda emlak bilgilerini isteyen mahkemeye tepki gösterdi, Kenan Evren'in mahkemede söylediklerini yineledi.

    MASAK Başkanı Mürsel Ali Kaplan ise akşam saatlerinde konuyla ilgili konuştu ve Kenan Evren ve MGK üyelerinin yakınlarına ait mal varlıklarıyla ilgili rapora ilişkin, ''Bizden istenen verileri derleyip aktardık.Durum bundan ibaret'' dedi.

    Açıklama yapmasının kendilerini olayların tarafı gibi göstereceğini belirten Kaplan, ''Biz kamu kurumuyuz, mali istihbarat birimiyiz. Bizden istenen bir veri var, biz bu verileri derleyip aktarmışız. Durum bundan ibaret. Kim ne almış, ne vermiş bunları biz bilmeyiz'' diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow