hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    12 Eylül ve 28 Şubat belgeri savcılarda

    12 Eylül ve 28 Şubat belgeri savcılarda
    expand

    TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, 12 Eylül ve 28 Şubat'a ilişkin yargı sürecine bakan savcılara, kendilerinden istenen belgeleri gönderdiklerini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Parlamento muhabirleriyle kahvaltıda bir araya gelen Baş, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Çalışmalarını tamlayarak Raporu TBMM Başkanlığı'na sunduklarını hatırlatan Baş "Bu süreçte gördük ki en az bizim kadar her safhasını adım adım takip edip kamuoyuna aktarmak ve kamuoyunda bir bilinç oluşturmak konusuna en büyük çaba ve teşekkürü basın mensupları hak etti. Hepinize, katkınız, katılımınız ve desteğiniz için çok teşekkür ediyorum" dedi.

    Baş, bir soru üzerin, hem 28 Şubat hem de 12 eylül soruşturmasını yürüten savcılığın kendilerinden zaman zaman bazı bilgi ve belgeleri talep ettiklerini, kendilerinin de bunları gönderdiklerini ifade etti. Belgelerin ne ile ilgili olduğu sorusuna Baş, "Bu konuda bilgi vermeyeyim" dedi. , Suç duyurusunda bulunmadıklarını belirten Baş, "Böyle bir görevimiz de misyonumuz da yok" diye konuştu. Baş, suç kovuşturmasını savcılığın yürüttüğünü vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow