hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yangın

    İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yangın
    expand

    Fatih Cağaloğlu'ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, tarihi binanın tümünü sardı. Binanın etrafında bulunan diğer yapılara alevlerin sıçramaması için itfaiye ekipleri yoğun çaba sarfetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası ahşap olmasından dolayı tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, dağılan küller yaklaşık 200 metrekarelik bir alana yayıldı. Sabah saatlerinde işlerine giden vatandaşlar da yangını korkulu bakışlarla izledi.

    Yangın söndürüldü

    Cağaloğlu'ndaki 5 katlı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasındaki yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

    Fatih'teki tarihi İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında sabah erken saatlerde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın, kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin binadaki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

    Bu arada, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Avrupa Yakası İtfaiye Müdürü Abdurrahman Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan da, yangın nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasına gelerek incelemelerde bulundu.

    Vali:"Büyük ihtimal elektrik kontağı"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki yangınla ilgili İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu açıklama yaptı.

    Yangının kontrol altına alınmasının ardından olay yerine gelerek görevlilerden bilgi alan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu , “İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün merkez binası burası. Önemli birimlerimizin olduğu bir daire. Sabah 06.00'a beş on dakika kala itfaiyemizin almış olduğu ihbarla çok kısa sürede müdahale edilmiş olmasına rağmen binanın tarihi bir bina, kagir bir bina olması nedeniyle büyüyen bir yangınla karşı karşıya kaldık. Toplam bodrumu da dahil olmak üzere 5 katlı binanın tamamında yangın çok ciddi hasara sebebiyet verdi. Gece olması nedeniyle büyük ihtimal elektrik kontağı olabileceği değerlendiriliyor. İtfaiyemizin vereceği rapor bu konuda bizlere daha net bilgi verecektir"  dedi.

    “Aslına uygun yeni baştan yapılacak"

    “Çatı, elektrik tesisatı, yangın onarımıyla ilgili bütün imkanları şuan ki uygulamalarımızda gündeme getiriyoruz" diyen Mutlu, "Eksik olan binalarımızda bunları mutlaka yapmamız icap ediyor. Özellikle bu tür binaların yangın emniyet tedbirleriyle ilgili daha dikkatli olmamızı icap ediyor. Milli eğitim çok önemli bir kurumumuz. İstanbulumuzda 3 binden fazla okulumuzun, 3 milyon öğrencimizin, 100 binden fazla öğretmenimizin yönetildiği bir merkez. Buranın çok süratle toparlanması bundan sonraki süreçte milli eğitimimizin yapacağı bu. İşin ticari ve adli değerlendirmesini de ayrıca sürdürmüş olacağız. Büyük geçmiş olsun diyorum. 1800'lü yılların sonlarında yapılmış, eski osmanlı maarif vekaleti döneminde de görev yapmış böyle tarihi bir binanın bizim için üzüntü vericidir ama bunlar yeni baştan inşa edilir. Çünkü elimizde rölöveleri var bu binaların aslına uygun yeni baştan mutlaka yapılacaktır. Sevindirici olan şu; binada hiç kimsenin olmaması nedeniyle can kaybımız yok. Gündüz saatinde olsaydı belki farklı bir muamele olabilirdi. Allah muhafaza can kaybı da yaşanabilirdi. O nedenle tesellimiz bu" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Şüphe uyandıracak bir husus şuana kadar intikal etmiş değil"

    Bir habercinin “önemli bir kurum binası o yüzden akıllara kundaklamayla ilgili kuşkularda geliyor. Şuana kadar yapılan incelemelerde herhangi bir kundaklamaya dair bilgi var mı?" Sorusuna Vali Mutlu, “Hayır öyle bir şey kesinlikle yok. Aklınıza bile getirmeyin. Söz konusu olmaz. Tabiki önemli bir bina önemi tarihi bir bina olması yoksa bütün devlet kurumları aynı önemdedir. Bütün devlet arşivi, devlet kayıtları resmi, evrak itibariyle her bina bu manada kıymetlidir, önemlidir. Ama burada ifade ettiğiniz üzere bir tereddütümüz şuana kadar yok. Emniyetimizden de bana intikal eden herhangi bir kaygı uyandıracak, şüphe uyandıracak bir husus şu ana kadar intikal etmiş değildir" cevabını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Eğitim Müdürlüğü: "Devir söz konusu değil"

    İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, çıkan yangında kullanılamaz hale gelen Cağaloğlu'ndaki 5 katlı İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü binasının herhangi bir kişi ya da kuruma devrinin söz konusu olmadığını belirterek, "Bizim açımızdan bu bina, parayla ölçülemeyecek kadar çok değerlidir. Bu nedenle her halükarda binayı muhafaza etmek niyetindeyiz" dedi.

    Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim camiasıyla ilişkisi olan herkesin tarihi binayla hatırası olduğunu kaydederek, yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıldız, yangının başlangıcında çalışanların koku veya duman hissettikleri andan itibaren uyarı sisteminin devreye girdiğini anlatarak, olay anında elektrik sisteminin devre dışı bırakılarak, kısa sürede itfaiyeye haber verildiğini belirtti.

    Yıldız, tarihi binalar için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan proje onayının alınması gerektiğini, bu nedenle binanın onarımının gecikebileceğini ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow