hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trafikteki kavga can aldı, olaylar büyüdü

    Trafikteki kavga can aldı, olaylar büyüdü
    expand

    Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde iki ailenin trafikte yol verme tartışmasında bıçaklar çekildi ve 20 yaşındaki Orhan Şahin hayatını kaybetti. Olayın sonrasında toplanan bir grup, Şahin'in ölümüne yol açtığını ileri sürdükleri Kürt ailelerin ilçeden gitmesini istedi.

    Edinilen bilgilere göre, dün akşam saatlerinde Sultandağı Çarşı meydanında Orhan Şahin (20) isimli genç ismi henüz belirlenemeyen bir şahıs ile yol verme meselesi yüzünden tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi ile yakınlarına cep telefonları ile bilgi vererek, yakınlarını olay yerine çağıran taraflar tartışmaya devam ettiler.

    Taraflarının yakınlarının olay yerine gelmesi ile tartışma bir anda alevlenerek yaklaşık 15 kişilik grup bir anda kavgaya tutuştu. Çıkan kavgada Antalya Akdeniz Üniversitesi öğrencisi olduğu bildirilen Orhan Şahin bacağına ve boğazına aldığı bıçak darbeleri kaldırıldığı Sultandağı İlçe Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

    Kavganın ardından cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan bir kişinin emniyetteki sorgusunun devam ettiği bildirildi.

    Meydana gelen olayın ardından, kavganın olduğu yerde toplanan ve çoğunluğu gençlerden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup  ise sloganlar atarak Şahin'in ölümüne sebep olduğunu ileri sürdükleri Kürt kökenli ailelerin ilçeden gitmesini istediler.

    Sloganlar atarak olayı protesto eden gençleri ise sakinleştirmek yine emniyet güçlerini düştü.

    Yaklaşık yarım yarım saat süren olayların ardından polis grubu dağılmaları yönünde ikna ederken, olayın ardından ilçede meydana gelebilecek  herhangi bir gerginliğe karşı Afyonkarahisar merkezden takviye çevik kuvvet ekipleri bölgeye sevk edildi.

    Olayların büyümemesi için geniş güvenlik önlemleri alan emniyet güçlerinin sürekli devriye gezdikleri bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow