hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Susurluk sanıklarına "kumar çetesi" iddianamesi

    Susurluk sanıklarına kumar çetesi iddianamesi
    expand

    Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Sami Hoştan ile Susurluk davasının hükümlüsü Ali Fevzi Bir'in de aralarında bulunduğu 65 şüpheli hakkında "kumar çetesi" soruşturması kapsamında iddianame hazırlandı.

    Terör ve Organize Suçlarla Mücadele savcılığınca yürütülen "kumar çetesi" soruşturması kapsamında Eylül ayında operasyon düzenlendi. Operasyonda ilk etapta Ergenekon Davası sanığı Sami Hoştan, Susurluk davasının hükümlüsü Ali Fevzi Bir ile polis ve zabıtalarında aralarında bulunduğu 40'ı aşkın kişi gözaltına alında. Daha sonra soruşturma kapsamında birçok isimin ifadesine başvuruldu.

    Sami Hoştan "lider", Ali Fevzi Bir "üye"

    Soruşturma savcısı İsmail Göktürk, geçtiğimiz hafta şüpheliler hakkında iddianame hazırladı. Susurluk davasının hükümlüsü Ali Fevzi Bir, Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Sami Hoştan, kızı Ebru, yeğeni Destan Hoştan'ın ile polis ve zabıtalarında bulunduğu 65 şüpheli hakkında iddianame düzenledi.

    "Sami Hoştan bir numara"

    İddianamede Sami Hoştan bir numaralı şüpheli olarak yer alırken, Hoştan'ın "suç örgütü kurmak ve yönetmek", "yağma", "tehdit", "kumar oynatmak" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

    Polis ve zabıtalar da şüpheli

    Ali Fevzi Bir'in "örgüt üyeliği" ile suçlandığı iddianamede yer alan polis ve zabıtalara ise "rüşvet almak" suçlaması yöneltildi.İddianamede, polis ve zabıtaların Hoştan'ın liderliğinde suç örgütünün yasa dışı faaliyetlerini bildiği ancak rüşvet karşılığında bu faaliyetlere gözyumduğu belirtildi.

    İddianame mahkemede

    Terör ve Organize Suçlardan sorumlu Başsavcı vekilliği tarafından onaylanan iddianame İstanbul Bölge 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeminin iddianamenin kabulü veya reddi için 15 günlük yasal süresi bulunuyor. Soruşturma kapsamında Sami Hoştan'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow