hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Partizan marşı Marmaris barlarının gözdesi!

    Partizan marşı Marmaris barlarının gözdesi
    expand

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Barlar Sokağı'ndaki eğlence yerlerinde, yerli ve yabancı turistleri en çok coşturan müzikler arasında, sosyalist devrimcilerin söylediği "Çav Bella" adıyla bilinen, İtalyan Partizan marşı "Ciao Bella" da yer alıyor.

    Barlar Sokağı'nda saat 23.00'te başlayıp 04.00'e kadar eğlencenin doruklara ulaştığı diskolarda en çok istek alan "Ciao Bella"nın remix versiyonuyla yerli ve yabancı turistler yerinde duramıyor. Gece boyunca bir çok bar ve diskonun DJ'leri tarafından 4- 5 kez çalınan şarkıya, dansçı kızların şovları da eklenince eğlence doruğa ulaşıyor.

    Barlar Sokağı'nda 10 yıldır DJ'lik yapan Tarkan, "Bu yıl bu şarkının bu kadar istek yapması şaşırtıcı. Özellikle kadın turistler gecede 4 veya 5 kez bu şarkının remix versiyonunu bizlere çaldırıyor. Çalmaya başladığında da dans doruklara çıkıyor" dedi.

    Türkiye'de "Çav Bella" olarak bilinen şarkı 2'nci Dünya Savaşı sırasında İtalyan partizanlarca söylendi. İtalyanca'da "elvada güzelim" anlamına gelen şarkı, savaştan sonra da haksızlığa, eşitsizliğe karşı mücadeleyi benimseyenlerin, devrime inananların seslendirdiği bir marşa dönüştü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow