hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    O 123 yaşında bir reklam yıldızı

    O 123 yaşında bir reklam yıldızı
    expand

    Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan ve dünyanın en yaşlı insanları arasında yer alan 123 yaşındaki Mehmet Tatar, bir şeker firmasının reklam filminde oynadı.

    İlçeye bağlı Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde oğlu Musa Tatar'la birlikte yaşayan 12 çocuk, 65 torun sahibi, 1889 doğumlu Mehmet Tatar, şimdiye kadar tüm ihtiyaçlarını kendisi karşılamaya çalışıyor, ilerleyen yaşına rağmen hala hayata umutla tutunuyor.

    Tatar, bir yıl öncesine kadar kent merkezine 55 kilometre uzaklıkta bulunan deniz seviyesinden bin metre yükseklikte, çam ağaçlarının bulunduğu Kaledibi köyünde yaşıyordu. Adeta canlı tarih olan Tatar, ilçe merkezine yerleştikten sonra burada sık sık ziyaretçilerini kabul ediyor. Yaşamının büyük bölümünü yaylalarda çobanlık yaparak geçiren Tatar, uzun yaşam sırrını da ''doğal beslenmeyle'' açıklıyor. 3 kez evlilik yapan Tatar, üçüncü eşini 23 yıl önce kaybettikten sonra çocuklarının ve torunlarının yanında yaşamını sürdürüyor.

    Önce gazeteciler sonra reklamcılar

    Türkiye'nin en yaşlıları arasında bulunan, bu nedenle genellikle gazetecilerin haber amaçlı görüştüğü Mehmet Tatar'ın kapısını bu sefer reklam yapımcısı çaldı. Bir şeker firmasının reklam filmi için düşünülen Tatar, çocuklarıyla istişare ettikten sonra teklife ''evet'' dedi.

    Yaklaşık 1 ay süren ön hazırlık çalışmasının ardından filmin çekimleri Türkoğlu'na bağlı Beyoğlu beldesinde gerçekleştirildi. Reklam filminde oynadığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yaşamanın sırrını anlata anlata sonunda reklam yıldızı olduğunu ifade etti.

    Çekimlerde çok zorlanmadığını ve kendisine söylenenleri yapmaya çalıştığını aktaran Tatar, ''Bana ne söyledilerse yapmaya çalıştım. Uzun sürecek sanmıştım ama çok çabuk bitti. Hani film dediler ya...Bir günde her şeyi hallettik'' diye konuştu.

    ''Televizyonda kendimi seyrediyorum ve çok hoşuma gidiyor''

    Bir çok gazeteciye röportaj verdiğini ve kendisine hep ''nasıl oldu da bu kadar uzun yaşadın?'' şeklinde sorulduğunu anlatan Tatar, şöyle konuştu:

    ''Sadece onlar değil ki...Beni gören herkes aynı soruyu soruyor. Ama ben hep aynı cevabı veriyorum. Doğal yaşam, doğal beslenme. Başka bir şey yapmadım. Özel olarak uzun yaşamak gibi düşüncem olmadı. Allah nasip etti ve bugünlere geldik. Bakın şimdi de reklam filminde oynadım. İyi ki de oynamışım çünkü televizyonda kendimi seyrediyorum ve çok hoşuma gidiyor.''

    Reklam filminin yapımını üstlenen Alper Evirgen ise Türkoğlu'nda yaşayan Mehmet dedeye, Türkiye'deki 100 yaş üstü insanların listesini yaparak ulaştıklarını ifade etti. Mehmet Tatar'ın 123 yaşında olmasının dikkatlerini çektiğini anlatan Evirgen, ''Burada seçeceğimiz kişinin sağlık durumunun da biraz iyi olması gerekiyordu. Mehmet Tatar da en iyilerden biri oldu'' dedi.

    Çekim hazırlıklarının yaklaşık 1 ay sürdüğünü aktaran Evirgen, Mehmet dedenin inanılmaz performans ve oyunculuğuyla göz doldurduğunu belirtti.

    123 yaşındaki Mehmet dedenin oynadığı bir şeker firmasının Ramazan Bayramı için hazırlattığı reklam filminde ''aile birliği'', ''aile bağları'' ve ''bayramlar aileyle güzel geçer'' mesajı verilmeye çalışılıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow