hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kanal D'nin yeni yayın dönemi tanıtım filmi

    Kanal Dnin yeni yayın dönemi tanıtım filmi
    expand

    Kanal D, her yıl büyük bir merakla beklenen yeni yayın dönemi tanıtım filmini önceki akşam yayınladı. Film, yayınlandığı andan itibaren sosyal medyada büyük ilgi ile karşılandı, binlerce beğeni yorumu aldı ve hem dünyada hem de Türkiye’de trending topic (tt) oldu. İşte, Kanal D’nin büyük beğeni gören yeni yayın dönemi tanıtım filminin öyküsü...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2012-2013 sezonunun tanıtım filmi, kısa bir macera filmi tadında 

    Kanal D’nin “Görev tamam, başlıyoruz” adlı tanıtım filminin kısa bir macera filmi tadında. Filmde, Kanal D’nin Yeni Yayın Dönemi’nde ekrana gelecek dizi ve programlarındaki toplam 38 ekran yüzü yer aldı. İstanbul'u bir uçtan diğer uca gezerek, dört günde tamamlanan filmde, her bir ekran yüzü, şehir içinde hızlı bir tempoda, macera yüklü sahnelerde rol aldılar. Filmde, Kanal D’nin ekran yüzlerinin görevi ise; özel içerikli bir çantayı izleyicisine ulaştırmaktı. Kanal D bu filmle ilk kez stüdyo dışına İstanbul sokaklarına çıktı. İşte, Kanal D’nin dört gün süren tanıtım filmi çekimlerinde, setlerde gün gün yaşananlar.

    ilk gün… Macera başlıyor!

    Sabah saat  05.00’de, 150 kişilik dev prodüksiyon ekibi ile ilk set Karaköy'de kuruldu ve günün ağarmasıyla birlikte, Galata Köprüsü'ndeki ilk çekimler için hazırlıklar da başladı. İlk konuklar “Yalan Dünya” ekibinden Gupse Özay, İrem Sak ve Hakan Meriçliler… Yaptıkları esprilerle sete müthiş bir enerji katan 3’lü, ekiple sohbet edip yönetmenle ayrıntıları konuştuktan sonra, Haliç'ten başlayıp Beykoz'a uzanacak sürat teknesi ve takip sahnelerinin çekimlerine başladılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Yalan Dünya” ekibi çekimlere devam ederken, platoya bu kez “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisi oyuncularından Ayça Bingöl ve Gün Koper geldi. İki sezondur büyük bir ilgiyle izlenen dizide bu sezon Osman’ın genç halini canlandıracak olan Gün Koper  ile Ayça Bingöl’ün araba ile sürat motoru takip sahnelerinin çekimleri de büyük bir heyecan içerisinde gerçekleşti. Ayça Bingöl direksiyonda,  Hakan Meriçliler'in kullandığı sürat motorunu takip ederken, fırlatılan çantayı ilk denemede kıvrak bir hareketle havada yakalayan genç oyuncu Gün Koper ise bu zorlu sahnenin hakkını verdi.

    Bu sahnelerin tamamlanmasının ardından platoya, sezonun en iddialı yapımlarından biri olan “Veda” dizisinin oyuncuları Mehmet Aslantuğ, Fahriye Evcen ve Burak Yamantürk geldiler. “Veda” ekibi ile aynı planda çekime girdikleri Öyle Bir Geçer Zaman Ki oyuncuları karşı karşıya geldiklerinde ise, kostümler ve dönem arabaları görselinde sette adeta bir zaman tüneli yaşandı. 1920’larda geçen “Veda”, 1980’lere gelmiş “Öyle Bir Geçer Zaman Ki “ ve 2012 Kanal D Yeni Yayın Dönemi çekimleri…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2. Gün… Nefes nefese bir takip...

    2. gün çekimlerine Kanal D binasında başlandı. Setin ilk konukları “Kuzey Güney” dizisi oyuncuları Buğra Gülsoy ve Bade İşçil oldu.

    Senaryoya göre asansörden atılan çantayı tutup, Buğra Gülsoy’a teslim edecek olan Bade İşçil, kırmızı elbisesi ile tam bir Bond kızı güzelliğindeydi.

    Bağcılar’da başlayıp Karaköy’e kadar süren araba takip sahneleri başarıyla tamamlandığında, Karaköy’de bekleyen bir diğer ekipse, özel izinle trafiğe kapatılan caddedeki hazırlıklarını tamamlamıştı.  

    Filmin en zorlu sahnelerinden birini çekmek için altı ayrı noktada kameralar kuruldu. Yaklaşık 100 figüran ve araç ile oluşturulan sette, gerçeğe çok yakın bir trafikte sıkışıklığı ve kovalamaca planı için motor dendiğinde, kaza sahnesi o kadar gerçeğe yakın çekildi ki, trafik polisleri seti gerçek sanıp, kazayı teftişe geldiler. Gerçeği öğrendiklerinde ise sette polislerle birlikte neşeli anlar yaşandı. Buğra Gülsoy ve Bade İşçil, çekimlerini tamamladıklarında ise performanslarıyla alkış aldılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Günün son çekimleri için, yeni yayın döneminin en çok konuşulacak dizilerinden olan “Kayıp Şehir” oyuncuları Gökçe Bahadır, İlker Kaleli ve Nik  Xhelılaj ile yine Kuzey Güney'den Öykü Karayel sete geldiler.

    Öykü Karayel, yarış motoru üzerinde deri kıyafetleriyle, her zaman göründüğünden çok farklı ve bir o kadar da güzel ve çekiciydi.

    Öykü Karayel’in yarış motoru sahneleri, şehrin trafiğinin en yoğun olduğu caddelerde, karadan ve havadan çekildi.  İkinci gün çekimleri bu sahnelerle sona erdi.

    3. Gün... Gökyüzündeyiz.

    İlk gün denizde, ikinci gün karada çekilen sahnelerden sonra, üçüncü günün çekimleri ise havada yapıldı. Ekip, sabahın ilk saatlerinde seti bir gökdelenin çatısında bulunan helikopter pistine kurarken, bu sahnelerde rol alacak olan Beyazıt Öztürk ve Sarp Apak da çekim için hazırlıklarına başladı. Gökdelenin tepesindeki helikopter çekimleri insansız olarak çatıya kurulan tripod kameralar, flying cam ile helikopter içindeki görüntü yönetmeni koordinasyonunda gerçekleştirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beyazıt Öztürk ve Sarp Apak filmin, heyecanı yüksek bu sahnelerini büyük bir başarıyla gerçekleştirdi. Sahnelerin sonunda, filmde, tüm Kanal D ekibini havadan yönetip yönlendirerek çok önemli bir rolü üstlenen Beyazıt Öztürk teşekkürlerle uğurlanırken, Sarp Apak ise diğer plan çekimlerine devam etti.

    Sarp Apak’ın dışında, D Magazin sunucusu Berrin Aktuğ, Günaydın programının sunucusu İrfan Değirmenci, Doktorum programı sunucuları Aytuğ Kolonkaya ve Zahide Yetiş, Mutfağım programı sunucusu Nursel Ergin, Kanıt dizisi oyuncusu Sevil Atasoy ve yaz döneminin en çok ses getiren yarışması Ben Bilmem Eşim Bilir'in başarılı sunucusu İlker Ayrık yer aldıkları asansör  sahnesi çekimleri güne damgasını vurdu.

    Artık iyice ilerleyen saate rağmen İlker Ayrık ve Sarp Apak, yaptıkları esprilerle tüm ekibe adeta yorgunluklarını unutturdular. Gülüşmeler ve kahkahalar eşliğinde süren üçüncü günün çekimleri de gecenin ilerleyen saatlerinde sona erdi.

    Ve artık son gün… Görev Tamam !

    Artık çekimlerin son günü. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte set bu kez Beyoğlu'nda kuruldu.

    Günün ilk konukları; “Arka Sokaklar” dizisi oyuncuları Şevket Çoruh ve Özgür Ozan. Herkes gibi onlar da karakterlerinin dışına çıkmayan bir rolle filmde yer aldılar. Görevleri ise yine bir suçluyu yakalamak.

    Yalnız bu kez küçük bir fark var. Bu defa yakaladıkları suçlu “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisinin Carolin'i  Wilma Elles. Durum böyle olunca, çekimler sırasında renkli görüntülerin yaşanması ve esprilerin bir biri ardına gelmesi de kaçınılmaz oluyor.

    Ardından sahneye “Arka Sokaklar”ın ünlü beyaz minibüsünde Gamze Özçelik, Uğur Pektaş ve Zafer Ergin giriyor. Ve oyuncuların hayranlarından büyük bir alkış kopuyor. Bazı sahnelerde daha da yükselen alkışlar eşliğinde ve meraklı bakışlar altında sahneler teker teker çekiliyor.  Sonrasında ise sırayı “Sultan” dizisinin başrol oyuncusu Nurgül Yeşilçay alıyor.

    Beyoğlu Tünel’de çekilen sahnelerde Nurgül Yeşilçay’a  “Kötü Yol” dizisinin oyuncuları Cansel Elçin, Şükran Ovalı ve Ezgi Mola eşlik ediyor.  Ve artık filmin son sahnelerinin çekimleri için set Cihangir'e taşınıyor. “Umutsuz Ev Kadınları” oyuncuları Özge Özder, Songül Öden, Bennu Yıldırımlar, Ceyda Düvenci ve Evrim Solmaz son sahne çekimleri için hazırlar. Nurgül Yeşilçay da, rol aldığı son sahnede “Umutsuz Ev Kadınlar”ı oyuncularına çantayı emanet ediyor ve birbirinden güzel “Umutsuz Ev Kadını” oyuncuları, ellerinde Kanal D çantasıyla,  bir Kanal D izleyicisinin kapısını çalıyor ve içeri giriyorlar.

    Artık Kanal D, yeni yayın dönemi için izleyicisi ile buluştu, tüm şehir Kanal D’nin mavi ışığı ile buluştu ve görev tamamlandı.

    Reklam Ajansı I Mean It Creative

    Filmin yaratıcı fikri ve tasarımı Kanal D’nin merkezi Los Angeles’ta bulunan reklam ajansı I Mean It Creative'den Emrah Yücel'e ait. Yönetmenliğini gene Los Angeles I Mean It Creative'den Erdem Yücel'e, görüntü yönetmenliğini GORA,Yahşi Batı gibi bir çok filmde görev almış görüntü yönetmeni Emre Başaran ve İstanbul'da çekilen Hollywood yapımı Taken 2 filminin Yürütücü Yapımcısı Suat Sağlam yaptı.  

    Rakamlarla “Görev tamam, başlıyoruz” filmi;

    - “Görev tamam, başlıyoruz” filminin çekimleri 4 günde ve 21 ayrı mekanda   gerçekleşti.

    - Sette, 150 kişilik bir ekip görev aldı.

    - Çekimlerde; 2 yönetmen yardımcısı, 1 görüntü yönetmeni ve 6 kameraman, 120 figüran ve 4 dublör (Hollywood deneyimli) görev aldı.

    - Toplam 78 saat çekim yapıldı.

    - 16 özel araç ve 6 karavan kullanıldı.

    - 3 TIR eşya taşındı.

    - 1 adet Helikopter ve sürat motoru ile deniz ve hava çekimleri yapıldı.

    - Trafik sahneleri için 100 araç kullanıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow