hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polis zoruyla zayıflama!

    Polis zoruyla zayıflama
    expand

    Endonezya'nın başkenti Cakarta'da belirli bir kilonun üzerindeki polis memurlarına egzersiz yapmaları ve ter kokusunu önlemek için haftada iki kez üniformalarını değiştirmeleri emri verildi.

    Cakarta Polis Sözcüsü Albay Rikwanto, kilolu polis sayısında son yıllarda büyük artış olması ve kamuoyunda şişman polislerin halkı koruma görevini yerine
    getiremeyeceğine dair yerleşik bir yargının bulunması üzerine 100 kilogramın üzerindeki polisler için zayıflama programı başlattıklarını açıkladı.

    Albay Rikwanto, polislerin kilo almasına stres, hareketsizlik ve abur cubur tüketiminin neden olduğunu söyledi.

    Programa şimdiye kadar 400 polisin kayıt yaptırdığını belirten Albay Rikwanto, kilolu polislerin haftada bir kez, aşırı kilolu polislerin ise haftada iki kez egzersiz yapacağını ifade etti.

    Albay Rikwanto, programı kısa vadede tüm ülkede uygulamayı hedeflediklerine işaret etti.

    Programda kilo veremeyenlere ceza verilmeyecek, herhangi bir rejim programı uygulanmayacak, ancak egzersiz seanslarına katılım zorunlu olacak. Polisler, tempolarını kendileri ayarlayacak.

    Benzer bir program, Cakarta yakınlarındaki Tangerang kentinde 132'si obez 1470 polisin katılımıyla geçen ay başladı.

    Polislerin forma girmesi için antrenörler tutan ve rejimlere uyup uymadıklarını izlemeleri için de tıbbi ekipler görevlendiren Tangerang Polis Şefi Albay Wahyu Widada, "Kimse, koca göbekli polis memurlarına güvenmiyor.  Uyguladığımız program, polislerin sağlıksız yaşam tarzlarını da değiştirecek" dedi.

    Bir ay önce başlayan programa katılan bazı polisler, 2 kilo verdiklerini belirtirken, diğerleri kilolarında hiçbir değişiklik olmadığını söyledi.

    1,75 boyunda ve 130 kilogram ağırlığındaki Çavuş Sugiar, "Görünüşümden hiç hoşnut değilim. Burada beni motive ediyorlar, ama şimdiye kadar bir gram bile veremedim. Çok zorlanıyorum, ama denemeye devam etmek zorundayım" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow