hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Petrol sızıntısına rekor ceza

    Petrol sızıntısına rekor ceza
    expand

    2010 yılında Meksika Körfezindeki BP şirketine ait bir petrol platformu patlayarak batmış 5 milyon varil hampatrol denize akmıştı. Bu olay ABD'nin en büyük çevre felaketi olarak tarihe geçti. BP firması çevre kirliliğini durdurabilmek için 41 milyar dolar harcadı. Ama iş bununla da bitmedi...

    Meksika Körfezi’nde yaşanan petrol sızıntısı nedeniyle İngiliz petrol şirketi BP, ABD tarihindeki en yüksek cezayı ödeyecek.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BP, Deepwater Horizon petrol platformunda meydana gelen patlama nedeniyle ABD hükümetiyle yürütülen müzakereler sonucu 4,5 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti.

    Yapılan açıklamaya göre ceza altı 6 yıl içinde ödenecek.

    Şirket, ayrıca patlamada 11 işçinin hayatını kaybetmesi olayında kötü idare ya da ihmal nedeniyle suçlu olduğunu da kabul etti.

    Bu olay  Kanada’dan ABD’ye petrol taşımak üzere yapılması planlanan boru hattının durmasına yol açtı.

    Çevrecilerin protesto üzerine ABD Başkanı Obama, boru hattının onayını erteledi. Çevresel boyutlarının incelenmesi gerektiğini belirtti.

    Bu arada Japonya'da 42 yıl sonra ilk kez nükleersiz yaşama geçti. Fukişima felaketi sonrası ülkedeki 54 nükleer santral tek tek bakıma alındı.

    Japonya olası kazalara karşı güvenlik tedbirlerini yeniden gözden geçirme için tüm santralleri bakıma almaya ve santrallerin şalterleri tek tek kapamaya başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkedeki çalışır durumdaki son nükleer santral Tomari'nin de kapatılmasıyla Japonya 42 yıl sonra ilk kez nükleersiz günler yaşamaya başladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow