hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu kış ne giysem?

    Bu kış ne giysem
    expand

    Soğuk kış günleri yaklaşırken içimizi ısıtacak moda trendleri bizi bekliyor. Gardırobunuzu gözden geçirirken bu kışın önemli parçalarını mutlaka edinin. Sıradanlıktan kurtulmak, ince detayları yakalamaktan geçiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu kışın kadını, soğuğa rağmen asil görüntüsünden ödün vermeyecek, ana hatlarla kimi zaman maskülen, kimi zaman dişi, kimi zaman bir masal kahramanı büyüsüyle kendini ortaya koymayı hedefliyor.

    Tasarımcıların, Retro’nun sınırlarını zorladığı koleksiyonlardan ortaya çıkan sonuca bakarsak 60 yıllar bizi esir alacak gibi görünüyor. Kendinizi Audrey Hepburn gibi hissetmeniz için hiçbir engel yok. İlk göze çarpan detay ise babaanne takımlarınızı raflardan çıkartın.

    Pantolon- etek takımları yadırgasak da tasarımcılar bize bunları giydirmekte kararlı görünüyor. Pantolon üstü etek olur mu demeyin, ilk görünüşte acayip gelse de bu sene ünlü markaların koleksiyonlarının ön sırasında yerlerini alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca pantolon ceket takımların maskulen etkisi de bu kış tercih edebilecekleriniz arasında. Tüvit, saten, kaşe, kareli, çizgili nasıl arzu ederseniz seçebilirsiniz.

    Karışık desenler; çizgili, çiçekli, döşeme kumaş etkisi bizi desen kargaşası içinde bir şıklık sunuyor. Çiçekli bir ceketin içine çizgili gömlek giyip, baklava desen fular takabilirsiniz. Burada önemli olan uyumsuzluğun içinde uyumu yakalamak!

    Elbiselerde döşeme kumaş etkisi

    Döşeme kumaş etkisinin şık bir elbiseye dönüşüp sizi kadınsı hatlarla yakaladığını göreceksiniz. Sadece takımlarda değil, çekici ve zarif görünmek isteyenlerin tercih edebileceği elbiselere dönüşebilir.

    Önemli bir diğer unsurda iri taşlı kolyeler;  gotik etkisinin bizi mücevherli kadınlara dönüştürecek olmasıdır. İri taşlı kolyeleri spor bir tişörtle giyerek zıtlıkta bir şıklık yaratabilirsiniz.

    Taşlar sadece takı olarak değil, kıyafetlerin bir parçası olarak ta karşımıza çıkıyor. Paltoların düğmelerinde, elbiselerin süslemelerinde, çantalarda, pantolonların süslemelerinde görebilmek mümkündür.

    Günlük hayatta çeşit çeşit etekler ön planda

    Günlük giyimde askeri paltolar, ceketler bize yeni kombinler yaratmamıza yardımcı olacaktır. Deri etekler, kalem etekler, iki kat etekler, volanlı etekler, dantel etekler bize alternatifleri çoğaltıyor.

    Toplantıya giderken ya da bir arkadaş toplantısında bu eteklere jean gömlekler ve renkli ince kemerlerle tarz yaratabilirsiniz.  Işıltılı parçaları kullanmaktan çekinmeyin.

    Bu kış örmelere de sıkça rastlayacağız. Kadife etkisini ise etek ve elbiselerde görmemiz mümkündür. Gece özel davetlerde uzun dantel elbiseler kadar, kadife elbiselerde tercihinize göre seçecekleriniz arasında yer alabilir. Dantel bluzlar da artık günlük hayatımıza girecek olan ürünlerden. Jeanlerinizin üstüne giyerek farklı şıklıkları yakalayabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Stillettosuz sokağa çıkmayın

    Aksesuarlara gelince; bu kış daha sert hatlı botlar, kaba görünümlü ayakkabılar, işlemeler, yüksek ökçeler ve leopar etkisi dikkat çekiyor. Stillettosuz sokağa çıkmayın. Stiletto seçimlerinizde leopar sivri burunlu ayakkabılar sizi çekici gösterebilir.

    Eğer yüksek topuklu giyemiyorsanız maskülen tarz ayakkabılar, önündeki taşlarla daha zarif hale gelmiş görünüyor. Seçimlerinizi yaparken renk uyumuna dikkat edin karmaşa göz yanılmasına dönüşmesin.

    Zarf çantaların çeşitliliği, hem günlük hem de akşam davetleri için en kullanışlı aksesuarlar. Sıradan bir elbiseyle şık detayları olan bu zarf çantalardan birini seçebilirsiniz.

    Ünlü moda markalarının klasikleşmiş çantalarındaki en önemli detay ışıltıların artmış olması.  Ayrıca farklı desenlerle de alternatifleri çoğaltmış görünüyorlar. Bu çantaları sade tek renk takımlarla ortaya çıkartabilir daha göz alıcı görünebilirsiniz.  Deri çantalardaki çeşitlilik giyiminizin en önemli parçası haline gelebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şapka takmayı seviyorsanız bu sene tasarımcılar bizi tatlı cadıya dönüştürecek. Geçen sene kullanmaya başlanılan büyük şapkalar bu
    sene de en önemli aksesuarlardan olacak.

    Baştan çıkarıcı çoraplarda renk cümbüşüne kapılmayın. Renkli ve desenli çoraplar uyumsuz gibi görünse de bu sene desen karmaşasının bir parçası olarak kullanabileceğiniz detaylardan olabilir.  Bunun yanısıra ışıltı etkisi çoraplara da yansıyor.                                                           

    İlham alınan moda markaları, günlük giyime referans vermektedir. Önemli olan bu markaları takip edip kendinize uygun olanı seçmektir. Modanın
    esiri olmayı seviyorsanız alışveriş sizi bekliyor.

    Moda puzzle gibidir; doğru parçaları biraraya getirirseniz sade ve şık bir görünüme sahip olabilirsiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow