hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konum bazlı sosyal haber uygulaması

    Konum bazlı sosyal haber uygulaması
    expand

    Türk geliştiricilerin Stringer uygulaması Türkiye App Store'da yerini aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Stanford Üniversitesi’nden Mehmet Ozan Kabak, Boston Üniversitesi’nden Alp Artar ve doktoraya devam eden Carnegie Mellon Üniversitesi’nden Emre Kazdağlı‘nın kurucu olduğu Stringer İngilizce adıyla “Hyper Local Social News” yani “Etrafınızdaki Konum Bazlı Haberler” şeklinde özetleniyor.

    Stringer “Sosyal Haber Ajansı” kullanıcıların çevrelerinde veya ilgilerini çeken yerlerde olan olayları keşfetmelerini sağlıyor. Uygulama ile kullanıcılar akıllı telefonları ile fotoğraf çekip başlık ve açıklama yazıp basit bir şekilde sosyal haberler oluşturabiliyorlar.

    Webrazzi'de yer alan habere göre projenin kilit noktası yapay zeka. Platform kullanıcıların içerik ile etkileşimlerini gözlemleyerek, gerçek zamanlı olarak içeriğin doğru hedef kitlesini öğreniyor. Örneğin Beşiktaş’ta bulunan bir kullanıcı için yakın zamanda Besiktaş’ta ilgi çeken içeriği bu yapay zeka öneriyor.

    “Sosyal ağlar üzerinde haberlerin yayılımı” problemini çözmek isteyen ekip haber içeriğinin sosyal ağlarda yayılımını incelemek için de akademik bir çalışma yapmış.

    Ürünün pazar ve müşteri beklentisi ile örtüşmesine çok önem veren ekip, uygulama küresel bir ürün olduğu halde Türkiye’deki kullanıcıların beklentisine göre ürünü şekillendirmek için sadece Türkiye’deki App Store’da açmış.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow