hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye-AB arasında sınırları kaldıran uygulama

    Türkiye-AB arasında sınırları kaldıran uygulama
    expand

    T.C. AB Bakanlığı liderliğinde ve Microsoft Türkiye işbirliğinde hayata geçirilen TUROPA, Türkiye – Avrupa Birliği sürecinde vatandaşın paylaşım platformu olarak hayata geçirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye – AB ilişkileri çerçevesinde oluşturulmuş, sınırları ve engelleri ortadan kaldıran, tüm cihaz ve sistemlere uyumlu, sosyal medya ile entegre olma özelliğine sahip olan TUROPA, uluslararası ilişkilerde yeni bir iletişim biçiminin de önemli bir örneği olacak. Windows 8 Mağaza’da yerini alan TUROPA, açılan konu başlıkları ile halkın nabzını tutacak.

    2012 sonu itibarıyla, Avrupa’nın en reformist ülkesi konumunda* olan Türkiye’nin, Avrupa Birliği yolculuğundaki hızı ve kararlılığı, siyasi boyutta ve medyada kendini net bir biçimde göstermeye devam ediyor. Avrupa Birliği’nin en önemli değerleri arasında yer alan bireysel katılım ve ifade özgürlüğü ile buna bağlı sosyal medya uygulamaları, bireylerin düşüncelerini ve duygularını özgürce ifade etmelerine olanak sağlıyor.

    Avrupa Birliği Bakanlığı’nın dinamik yaklaşımı ve Microsoft’un ileri teknolojileriyle hayata geçen TUROPA, Türkiye ve Avrupa Birliği vatandaşlarının, hem kendi aralarında hem de yetkili kurum ve temsilcileriyle iletişim kurabildiği bir platform. Sürekli yeni konuların ele alınacağı ve halkın nabzının tutulacağı bu platformda, sosyal medyanın gücüyle geniş katılımlı bir kamuoyu oluşturması hedefleniyor.

    T.C. Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, “Avrupa Birliği sürecimizde TUROPA Projesiyle aynı anda birçok adımı birlikte atmış oluyoruz. Bu programla vatandaşlarımızın Avrupa Birliği süreci hakkında görüşleri, reformlar konusunda gördüğü eksiklikler ve tavsiyeler artık aynı platformda buluşarak bizim çalışmalarımıza yön verecek. Siirt’in Pervari’sinden de Mardin’in Kızıltepe’sinden de Niğde’nin Bor’undan da Samsun’un Terme’sinden de vatandaşlarımız anında bu program aracılığıyla bize ulaşmış olacaklar.

    TUROPA’yla Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki mesafeleri artık daha da anlamsız hale getirmiş oluyoruz. Zira artık Türkiye ile Avrupa Birliği birbirlerinin bir TIK ötesindedir. Artık İstanbul’umuzun ve İstanbul’la birlikte 81 vilayetimizin mesajları Avrupa Birliği reformları ile aynı platformda buluşmaktadır. Biz AB sürecinde asla mesafe tanımıyoruz. Mesafelere meydan okuyoruz. Türkiye ile AB arasındaki mesafeyi açmak isteyenlere de hodri meydan diyoruz. TUROPA ile umuyoruz ki Türkiye’ye karşı kilitlenen zihinler kararlılığımızla açılmaya devam edecektir. ” dedi.

    Microsoft Türkiye olarak Türkiye’nin her alanda rekabetçi ve öncü olmasına katkı sağlamak için pek çok çalışma yürüttüklerini dile getiren Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, “Türkiye gündemindeki yerini ve önemini hiç kaybetmeyen Avrupa Birliği konusu da Türk vatandaşları için önemli ve hassas bir konu. Türkiye – Avrupa Birliği konusunda bireylerin sorularını, görüşlerini ve yorumlarını özgürce ve cihaz bağımsız paylaşabilecekleri bir platform olan TUROPA son derece yenilikçi bir uygulama. Vatandaşlarımızın ortak ilgi ve düşünce alanları etrafında birleşmelerine ve daha paylaşımcı bireyler haline gelmelerine katkı sağlayacak olan TUROPA’nın bu anlamda örnek bir uygulama olacağına inanıyorum. Ben bu platformun son derece büyük bir hassasiyet ve başarıyla yürütülen AB sürecinde toplumu işin içine katmak konusunda atılmış çok önemli bir adım olarak görüyorum ve bir parçası olmaktan da gurur duyuyorum” dedi.

    Türkiye - AB ilişkilerini “kabul - ret” açmazından çıkarıp, bireyleri ortak ilgi ve düşünce alanları etrafında birleştirme aracı olarak da konumlanan TUROPA, bireylerin sesini özgürce duyurmalarını ve olumlu-olumsuz pek çok farklı düşüncenin seslendirilmesini sağlayacak bir fikir paylaşma platformu. Bu yeni mecra aynı zamanda, Türkiye - AB arasındaki tüm fiziki sınırların ve “vize”lerin ortadan kalktığı ve mesafelerin sıfırlandığı ilk kitlesel platform olmaya da aday. TUROPA aynı zamanda, Türkiye - AB ilişkilerini devletlerarası olmanın ötesinde, “halklar / bireyler arası” bir düzeye taşıyabilmek için değerlendirilecek bir araç olarak da öne çıkıyor.

    Bilgisayardan, tabletten ve akıllı telefondan erişilebilecek ve interaktif olarak kullanılabilecek olan TUROPA ile bir kullanıcı, sokakta gördüğü herhangi bir olayı ya da nesneyi anında cep telefonuyla sistem üzerinden paylaşabilecek. Mesajlar, fotoğraflar ve videolar da TUROPA üzerinden kolayca paylaşılabilecek.

    TUROPA, kapalı devre bir uygulama olmanın ötesinde Twitter, Facebook gibi uygulamalarla da uyumlu. Birbirinin dillerini anlamayan insanların çeviri yazılımları sayesinde doğrudan iletişim kurmaları sayesinde de TUROPA’nın hem Türkiye’de hem de AB ülkelerinde yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow