hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Facebook Reader geliyor

    Facebook Reader geliyor
    expand

    Facebook yeni haber okuma uygulamasıyla kişisel gazete oluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Facebook, haber okuma servislerine kendi ürününü de eklemeye hazırlanıyor. Birçok haber kaynağı bir arada olan ve kullanıcıların haberden habere geçebileceği Flipboard’a benzer bir proje olarak dikkat çekiyor.

    Google haber okuma servisi olan Google Reader'ın kapanacağını açıklaması sonrasında bu alanda rekabet artmaya başlamıştı. Bu konuda en iddialı olanlar Digg ve Feedly iken Facebook’un da haber okuma servisi üzerinde çalıştığı haberleri bu rekabete bambaşka bir boyut getirecek. Yeni projesi için 1 yılı aşkın süredir çalıştığını belirten Facebook, Google Reader kapanacağını açıklamadan önce çalışmalara başlamış.

    Wall Street Journal‘da yer alan habere göre, Facebook’un Reader’ı, Google Reader ve türevlerinden çok Flipboard‘a benziyor. Farklı haber kaynaklarından alınmış haberleri bir araya getiren platformda Facebook kullanıcıları, ilgi alanlarına göre haberler arasında gezinebilecek. Akıllı telefonlar ve tabletler için çıkacak olan uygulama ile Facebook mobil kullanımı daha da artacak. Bu da Facebook’un mobil gelirlerini artıracak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mark Zuckerberg bu yılın başlarında Facebook’un dünyadaki en iyi kişiselleştirilmiş gazetesi olmasını istediğini belirtmişti. Facebook Reader ile ne demek istediği artık daha iyi anlaşılabiliyor.

    Henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmayan Facebook’un yeni mobil uygulamasını ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow