hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Telefon dilini yeniden yorumluyor

    Telefon dilini yeniden yorumluyor
    expand
    KAYNAKEcevit Bıktım

    Kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen Huawei, kolay ara yüz ve yeni nesil kısa yollara sahip akıllı telefonları ile kullanımı hem eğlenceli hem de hızlı hale getiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Android telefonların zor olarak bilinen ara yüzünün aksine Huawei’nin kolay ara yüz ünü kullanmak oldukça kolay ve çabuk öğrenilebiliyor. Huawei kullanmaya yeni başlayanların bile zorluk çekmeyerek adapte olabilmesi özelliğine sahip EMUI arayüzünde, kullanıcılarına tema desteğini de sunarak arayüzü özgürce özelleştirebilmelerini sağlıyor. Arayüzü özelleştirmenin yanı sıra telefon uygulamalarını da  herhangi bir karışıklığa sebep olmadan istenilen şekilde düzenleme imkanı sunuyor.

    kolay ara yüz 1

    İşaret parmağı hareketi ile gelen kolaylık

    Knuckle gesture olarak bilinen ‘tık tık’ hareketi ile ekrana çizdiğiniz harfler ve hareketler anlam kazanıyor. Parmak eklemi hareketlerinizi algılayan ekranı ile Huawei akıllı telefonları kullanımı oldukça kolaylaştıran özellikleri de beraberinde getiriyor.

    Ekrana çift tık hareketi yaptığınızda ekran görüntüsü alınırken, ekrana tek uzun tık hareketi yaptığınızda telefonunuz görüntü ve ses kaydetmeye başlıyor. Bu sayede ekran görüntüsü almak istediğiniz hiçbir anı kaçırmazken ekranı sesli bir şekilde kaydedebilme özelliği ile güzel hatıraları kaydetmenizi sağlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    kolay ara yüz 2
    Ekranda parmak ekleminizle bir alan belirlediğinizde sadece o bölümün ekran görüntüsünü alabilirken;  alınan bu ekran görüntüsünü telefoda bulunan daire veya kalp gibi çeşitli şekillere anında dönüştürülebilmesi özelliği de arayüz özellikleri arasında bulunuyor. Ana ekranda ekleminizle çizdiğiniz harfler ise sizi belirlediğiniz uygulamalara götürmenin kısa yolu görevini görüyor.

    Mucizevi ve eğlenceli olan bu özellikle ekrana ‘W’ harfi yazdığınızda ister hava durumuna, isterseniz en çok kullandığınız uygulamaya gidebiliyorsunuz. Ekrana ‘C’ çizdiğinizde ise kameraya gidebilir veya ‘S’ harfi çizdiğinizde de ekran kaydı alabilirsiniz. Çizilen harflere atanılan bu özellikleri ayarlar menüsünden istenilen şekilde değiştirilebilme imkanı da sunan arayüzde tümüyle kullanıcı odaklı ve kişiselleştirmeye açık.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow