hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple yeni AppStore logosunu nereden esinlendi?

    Apple yeni AppStore logosunu nereden esinlendi
    expand
    KAYNAKEcevit Bıktım

    Bilindiği üzere Apple, yeni iPhone modelleriyle birlikte iOS 11’i de kullanıma sunmuştu. iOS 11 ile birlikte bazı temel uygulamaların logosunun değiştiğini de görmüştük. Logo değiştiren uygulamalardan birisi de App Store’du.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Günümüzde teknoloji şirketleri arasında acımasız bir rekabetin olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle patentler konusunda sürekli firmalar arasında sürtüşmelerin, restleşmelerin ve sonuç olarak da çeşitli mahkemelerin söz konusu olduğunu görüyoruz. Fakat bu durum sadece teknoloji şirketleri arasında geçerli değil. Zira Çinli bir tekstil şirketi de Apple’ı kendi logosunu izinsiz kullandığı için şikayet etti. Apple, Pekin’deki mahkeme için çağırıldı.

    Apple, App Store logosunda şimdiye kadar birbiri ile kesişen kalem ve fırça figürü kullanıyordu. Fakat bu gelenek iOS 11 ile son buldu. Apple, iOS 11’de App Store logosunu birbirine benzeyen üç çubuğun A harfini andıracak şekilde kesişmesiyle ortaya çıkan bir simge ile değiştirdi. Fakat bu simgenin de alıntı olduğu ortaya çıktı.

    app store

    Çinli bir tekstil firması, Apple’ın kendi logolarını izinsiz olarak kullandığını ileri sürerek, teknoloji devinden şikayetçi oldu. Pekin Halk Mahkemesi’nde açılan dava kabul edildi. Çinli tekstil firması, Apple’dan özür ve kendi logosunu izinsiz olarak kullandığı için tazminat talep etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gerçekten de yeni App Store logosunun Çinli şirketin logosunu andırdığı inkar edilemez. Burada tek sorulması gereken soru ise, Apple’ın bu şirketin varlığından haberdar olup olmadığı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow