hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk Tarih Kurumu tarih müfredatını masaya yatıracak

    Türk Tarih Kurumu tarih müfredatını masaya yatıracak
    expand

    Türk Tarih Kurumu'nda 6-7-8 Kasımda düzenlenecek çalıştayla, ilköğretimden yükseköğretime tarih müfredatı masaya yatırılacak. Çalıştaya Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Halil Berktay gibi alanında isim yapmış tarihçiler de katılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluslararası Tarih Müfredatı Çalıştayı Türk Tarih Kurumu konferans salonunda 6 Kasım Pazartesi günü saat 09.30’da başlayacak. Çalıştayda, öğrencilerin çağın gereklerine uygun bir tarih eğitimi alabilmesi için ilköğretimden yükseköğretime kadar eğitimin bütün kademelerindeki tarih derslerinin içeriğine dair görüş ve öneriler dile getirilecek.

    Genel Türk tarihinden Orta Çağ tarihine, Yakın Çağ tarihinden çağdaş Türk ve dünya tarihine kadar güncellenen tarih müfredatında yer alan konuların değerlendirileceği çalıştayda ayrıca tarih eğitiminin felsefi temelleri, vatandaşlık ve kimlik oluşumunda tarih eğitiminin rolü, öğrencilerde tarihsel düşünme becerisinin geliştirilmesi için yapılması gerekenler, ders kitaplarının hazırlanmasında dikkate alınması gereken hususlar gibi temel sorunlar ele alınacak.

    Yurt içi ve yurt dışından 60’a yakın bilim insanının katılımıyla gerçekleşecek olan çalıştayda Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Bülent Arı, Prof. Dr. Halil Berktay, Prof. Penelope Harnett, Prof. Dr. Mehmet Öz, Prof. Dr. Numan Aruç, Doç. Dr. Erkan Dinç gibi alanın önde gelen tarihçileri değerlendirmelerde bulunacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca çalıştay, üniversitelerin ilgili bölümlerinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Yükseköğretim Kurumu gibi kurumlardan eğitimci, tarihçi ve bürokratları da bir araya getirecek. Çalıştay 8 Kasım Çarşamba günü sonuç raporunun kaleme alınmasıyla tamamlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow