hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obama, Türkiye-İsrail ilişkilerini tamir edecek

    Obama, Türkiye-İsrail ilişkilerini tamir edecek
    expand

    İsrail'e gidecek olan ABD Başkanı Barack Obama'nın ele alacağı konular arasında İsrail ile Türkiye arasındaki gerginliğin tamiri de bulunuyor.

    ABD Başkanı Barack Obama önümüzdeki hafta İsrail'e gidiyor. Obama'nın çantasındaki dosyalar arasında İsrail ile Türkiye arasındaki gerginliğin tamiri de var.

    İsrail'de yayın yapan Kanal 2 televizyonuna göre, Obama ziyaretinde İsrail ve Türkiye arasındaki ilişkilerin düzelmesi için adımlar atılmasını talep edecek. Haberde, "Obama eski müttefiklerin arasının düzelmesini istiyor çünkü iki ülke arasındaki tansiyon; ABD'nin İran ve Suriye politikalarına zarar veriyor" deniyor.

    Kanal 2'ye konuşan diplomatik kaynaklar ayrıca Obama'nın İsrail'de kurulacak yeni hükümette Tzipi Livni gibi siyasetçilerin yer almasının önemine değiniyor.

    Türkiye'yle ilgili konularda şahin görüşleriyle bilinen Avigdor Lieberman'ın etkisinin azalmasının da ilişkilerin düzelmesinde bir fırsat olduğu belirtiliyor.

    Türkiye'den üst düzey muhalefet yetkililerinin Mavi Marmara saldırısıyla ilgili İsrail'e özür dilememeyi tavsiye ettiği iddiaları da haberde yer aldı.

    Buna göre muhalefet, İsraillilere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tek amacının İsrail'i uluslararası platformda aşağılamak olduğunu aktardı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow