hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "TSK yetkiyi bizden alacak"

    Erdoğan: TSK yetkiyi bizden alacak
    expand

    TSK'nın, PKK üyelerinin çekilme sırasında nasıl hareket edeceği konusunda yazılı talimat beklediği iddialarına Erdoğan, "Gerektiğinde silahlı kuvvetler bizden yetkiyi alacaktır" diye konuştu.

    Erdoğan, 2. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısının ardından Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile ortak basın toplantısı düzenledi.

    Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır dışına çıkan PKK'lılarla ilgili nasıl bir tutum sergileyeceğinin sorulması üzerine ise Erdoğan, kendilerinin "Suriyeli olan PKK'ların tamamı çekildi" diye bir ifadelerinin olmadığını vurguladı.

    Erdoğan, PKK'lılardan bir kısmının Suriye'deki gelişmeler artıkça Suriye'ye geçtiğini belirterek şunları kaydetti: "Bunun sayısı şu kadardır veya bu kadardır dememiz mümkün değil. Tabi bunlar Kandil'den mi geçti, Türkiye'den mi geçti oda gizli bir konu ama geçtiğini
    biliyoruz. Onu istihbari bilgiler olarak da almıştık. Süreç gayet iyi bir şekilde işliyor ama bu süreçle ilgili zaman vermek, şu şekilde olacak, bu şekilde olacak, böyle bir şey söylemek mümkün değil. Bu bir çözüm sürecidir.

    Bu çözüm sürecine Türkiye'de tüm kesimler, bunun içinde medya, akil insanlar adı altında çeşitli akademisyenler, sanat çevresi, spor çevresi, herkes burada sendikacılar, bütün STK'lar yer almış vaziyette. Bu desteği sağolsun veriyorlar. Biz de bu süreci sakin bir şekilde sürdürmenin gayreti içerisindeyiz. Elimizden ne geliyorsa bunu yapacağız. Çünkü kan akmasın diyoruz, gözyaşı dursun diyoruz. Analar ağlamasın diyoruz. Bunun için de sorumluluk makamında mevkinde olan bir yönetim olarak bu süreçte her şeye rağmen ne olursa olsun bunun başarmanın gayreti içerisinde olacağız."

    "Bizden yetkiyi alacaktır"

    Silahlı Kuvvelerden kendilerine gelen bir talebin söz konusu olmadığını belirten Erdoğan, "Bundan önce silahlı kuvvetler, verdiğimiz yetkiyi bu çerçevede kullanır. Yeni süreçte herhangi bir yetki gerektiği anda bizden yetkiyi alacaktır. Benden, Başbakan olarak, illerde valilerden vali olarak yetkiyi alıp, atması gereken adımları atacaktır. Olay budur" dedi.

    "Parlamentoya şiddeti sokma girişimden başka bir şey değil"

    CHP'nin milletvekillerinin Silivri'deki tavrının mahkemeyi basma eylemi ve mahkeme salonunu işgal hareketi olarak değerlendiren Erdoğan, yaşananlar üzerine mahkeme başkanının ister istemez duruşmayı ertelediğini söyledi.

    Erdoğan, yapılan eylem ve gösterilerin Türkiye'ye yakışmadığını ama ana muhalefet partisine yakıştığını dile getirerek, şöyle devam etti: "Kendilerini çok iyi tanımladılar, çok iyi ortaya koydular. Orada onu yapanlar aynı şekilde tabi biz buna alışığız. Dün de parlamentoda başkanlık divanına saldırmaları, kürsü işgal etmeleri böyle bir yola tevessül ettiler. Tabi bu CHP'nin asli kimliğini ortaya koyuyor. Bunlar parlamentonun içerisine şiddeti sokma girişimden başka bir şey değil. Bu güçlü olmayı gösteremez, bu aslında aczi gösterir. Aczi ifadesidir böyle bir yola başvurmak. Ne oldu kürsüyü işgal ettiniz de veya başkanlık divanına yürüdünüz de ne oldu?

    Yine buradan bu tasarı geçti mi, kanunlaştı mı? Olay bu kadar basit, her şey ortada. Hukuk içerisinde bütün bu işler yapılmıştır, hukuka ters en ufak bir şey yoktur. AK Parti burada hukukun gereği neyse bunu kendinden emin olarak orada işletmiş ve neticesini de yine kendinden emin olarak almıştır. CHP'de ister istemez bu yollara tevessül etmek suretiyle parlamentoda zaman kaybından başka hiç işe yaramamaktadır. Biz bu noktada rahatız. CHP'nin çatışmacı kültürü bir kez daha ortaya çıkmıştır. Milletimiz de bir kez daha görme fırsatını görmüştür."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow