hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşçiler 15 gün Libya'da rehin tutuldu

    İşçiler 15 gün Libyada rehin tutuldu
    expand

    Çalışmak için götürüldükleri Libya'da, şirket tarafından otel paraları ödenmeyen işçiler, pasaportlarına el konularak 15 gün rehin tutuldu.

    Libya'ya çalıştırılmak üzere götürülen, kaldığı otele şirket ödeme yapmayınca otel yetkilileri tarafından pasaportlarına el konularak 15 gün rehin tutulduklarını belirten işçiler, Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleri sonucu Türkiye'ye getirildi.

    Bir inşaat firması tarafından Libya'da çalışmak için götürülen 17 Türk işçi uzun zamandan beri paralarını alamıyorlardı. İddialara göre şirket, işçilerin kaldıkları otele de uzun zamandan beri ödeme yapamıyordu. Bunun üzerine otel sahibi, işçilerin pasaportlarına el koyarak parasının tahsil edilene kadar işçileri otelde rehin tuttu. Otelde rehin kalan işçiler, Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden yardım istediler. Bugün İstanbul'a getirilen işçiler, kendilerini aldatan firmalara iş verilmemesini istediler.

    "Pasaportlarımıza el koydular"

    15 gün boyunca otelden dışarı çıkamadıklarını söyleyen Türk işçilerinden Mustafa Bilen şunları söyledi:

    "Biz Türk vatandaşları olarak, H.Y, Ö.Y ve M.D'nin aracılığıyla Libya'ya sıva işçisi olarak gittik. Bunlar bizimle sözleşme yaptılar. 45 gün çalıştık. Bunun karşılığında bize 400 dinar kadar bir avans verdiler. Ondan sonra Libya'da bize sahip çıkmadılar. Sözleşmede bin 750 dolar karşılığı anlaşmıştık. Orada şantiye olarak bir otelin birkaç odasını kiraladılar. Fakat o şahıslar birkaç hafta sonra ortadan kayboldu. Biz çaresiz kalarak, Türkiye'deki bir gazete aracılığıyla arkadaşlarla birlikte onlardan Dışişleri Bakanlığı'na ulaştık. Onların aracılığıyla rehin kaldığımız otelden bizi kurtardılar. Otelde pasaportlarımıza el koydular. 55 günlük çalışmamızın son 15 gününde rehin olarak kaldık. Dışişleri Bakanlığı'nın danışmanları ve Niğde milletvekilleri devreye girdi. O şekilde bizi kurtardılar. İnşallah devletimiz Libya'da iş yapan ve Türk işçileri götürerek onları kandıranlar firmalara izin vermezler."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow