hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3 bine yakın peşmerge Kerkük'e sevk edildi

    3 bine yakın peşmerge Kerküke sevk edildi
    expand

    Irak'ın Kerkük kentinde bir süredir Irak Ordusu ile silahlı gruplar arasında yaşanan gerginliğin artması üzerine bölgeye çok sayıda peşmerge sevk edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin (IKYB) Kerkük Valisi Necmeddin Kerim ile yaptığı görüşmelerin ardından alınan karar üzerine peşmergeler kentin çevresine konuşlandırıldı.

    Erbil-Kerkük karayolunun yanı sıra kentin çevresindeki kırsal kesimde de önlemlerini artıran peşmergeler, olası çatışmaları engellemeyi amaçlıyor. Özellikle kırsal alandan Kerkük'e girebilecek silahlı grupları engellemek amacıyla kurulan arama noktalarında, yapılan kontrollerin ardından bölgeye girilmesine izin veriliyor.

    Öte yandan önceki gün Kerkük'ün güvenliğini sağlamak amacıyla bölgeye gelen Peşmerge gücüne destek olarak 3 bine yakın yeni bir peşmerge grubunun bölgeye sevk edildiği bildirildi.

    Peşmergelerin barınmaları için bölgeye çok sayıda çadır ve konteynerin gönderildiği öğrenildi.

    Peşmerge Bakanlığı Basın Yayın Genel Müdürü Halgurt Hikmek, dün yaptığı açıklamada, Kerkük'te kent merkezinin emniyetini mahalli polisin sağlayacağını, peşmergelerin ise teröristlerin Kerkük'e girmesini engellemek amacıyla bölgede konuşlandırıldığını belirtmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow