hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TIR sürücülerinin eylemi sona erdi

    TIR sürücülerinin eylemi sona erdi
    expand

    Bulgar TIR sürücülerinin 36 saattir süren sınır kapısını kapatma eylemi sona erdi.

    Kapıkule Mülki İdare Amiri ve Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, Bulgar TIR şoförlerinin, Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo ve Lesova sınır kapılarını dün geçişe kapatarak başlattıkları eylemin, yapılan ikili görüşmelerin ardından sona erdiğini belirtti.

    Akşam saatlerinde Bulgaristan'dan gelen bir heyetle çalışma yaptıklarını, bu çalışmada karşılıklı sorunların dile getirildiğini anlatan Özırmak "Ardından bakanlığa bilgi verildi. Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı şifahi bir emir verdi, uygulamalar konusunda ve onların sıkıntı duyduğu konular hakkında. Bulgaristan'ın Ulaştırma Bakanı da bir heyetle Kapitan Andreevo sınır kapısına geldi. Biz de oraya gidip, son bir görüşme yaptık ve anlaştık. Boykot sona erdi, TIR'lar çıkış yapmaya başladı, olay çözüldü" şeklinde konuştu.

    Boykot nedeniyle, Türkiye'ye giriş yapmak isteyen yaklaşık bin TIR, Kapitan Andreevo Sınır Kapısı önünde 25 kilometrelik kuyruk oluştururken, Bulgaristan'a çıkış yapmak isteyen yaklaşık 600 tır Kapıkule'de, yaklaşık 400 TIR da Hamzabeyli sınır kapısı önünde kuyruğa neden olmuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow