hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Maslahatgüzarı bakanlığa çağrıldı

    ABD Maslahatgüzarı bakanlığa çağrıldı
    expand

    Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Önhon, dinleme iddialarıyla ilgili ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jess Bailey'i bakanlığa çağırdı.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun mevkidaşı John Kerry'den izahat istediği dinleme iddialarıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Önhon da ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jess Bailey'i bakanlığa çağırdı.

    Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın Türkiye'nin de aralarında olduğu 38 ülkenin elçilik ve misyonlarının dinlediği iddilarının kaygı verici olduğu hatırlatıldı. Açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmede Önhon, Türkiye'nin konuyla ilgili izahat beklediğini tekrarladı.

    Büyükelçi Ricciardone, sabah saatlerinde Ankara dışında olduğu için Büyükelçi Maslahatgüzarı Bailey'nin Dışişleri'ne davet edildiği de bir not olarak açıklamaya eklendi.

    Dışişleri Bakanlığı, "Müttefiklik ilişkilerimiz gözönünde tutulduğunda, bu iddiaların açığa kavuşturulması izahtan varestedir. ABD makamlarından iddialara dair alınacak yanıtlar ışığında gerekli değerlendirme yapılacaktır" dedi.

    Daha önce Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Brunei'de Asean toplantısı sırasında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmüştü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow