hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Times'ta ilanla Başbakan Erdoğan'ı kınadılar

    Timesta ilanla Başbakan Erdoğanı kınadılar
    expand

    Dünyaca ünlü isimler, Gezi Parkı eylemlerindeki polis şiddeti nedeniyle İngiltere'de yayımlanan The Times Gazetesi'ne verdikleri ilan ile Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.

    İngiltere'de yayımlanan The Times Gazetesine Başbakan Erdoğan'ı eleştiren tam sayfa ilan verildi. İlanın sahibi dünyaca ünlü isimler, Gezi Parkı'ndaki polis şiddeti nedeniyle Başbakan'a tepki gösterdi.

    Sanat dünyasından 30 ünlü ismin imzasını taşıyan açık mektupta, Türkiye'nin Avrupa Konseyi üyesi olduğu ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin tarafı olduğu hatırlatıldı. İlanda, "Beş masum gencin ölümüne neden olan emirleriniz, Strasbourg'da bir davaya dayanak teşkil edebilir" denildi.

    İlanda, "Göstericileri çapulcu, yağmacı, holigan olarak nitelendirdiniz, hatta bu göstericilerin yabancıların yönlendirdiği teröristler olduğunu söylediniz. Oysa gerçekte, bu göstericiler sadece Türkiye'nin kurucusu Kemal Atatürk'ün öngördüğü şekilde laik bir cumhuriyet olarak kalmasını isteyen gençlerdi" ifadesi kullanıldı.

    Fazıl Say ve Sean Penn gibi pekçok ünlü ismin imzasıyla yayımlanan ilanda, "5 kişinin ölmesi, 11 kişinin biber gazı kullanımı nedeniyle gözünü kaybetmesi ve 8 binden gazla kişinin yaralanmasına neden olan şiddtei kınamak için bu ilanı kaleme alıyoruz" denildi.

    İlanda imzası bulunan isimler şöyle:

    Andrew Mango, Hugo Page, Ronald Thwaıtes, Davıd Lynch, Sean Penn, Vanessa Redgrave, Susan Sarandon, Sir Ben Kingsley, James Fox, Frederic Raphael, Sir Tom Stoppard, Christopher Hampton, Lord Julian Fellowes, Vilmos Zsigmond, Branko Lustig, Rachel Johnson, Edna O'Brien,
    Christopher Shinn, David Starkey, Fazıl Say, Lady Cholmondely, Lord Monson, Lord Strachcarron, Downshire Markisi, Jeremy Corbyn, Edmund Kingsley, Igor Ustinov, Maurice Farhi, Jack Fox, Claire Berlinski, Oona Chaplin, Fuad Kavur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow