hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD elçiliklerine tehdit!

    ABD elçiliklerine tehdit
    expand

    Amerikan Dışişleri Bakanlığı çoğu Ortadoğu'da olmak üzere bazı büyükelçilik konsolosluklarını güvenlik sebebiyle kapatıyor. Amerikan vatandaşlarına da dünya genelinde seyahat uyarısı yapıldı. Tehdit ise El Kaide.

    ABD'nin kapalı olacak temsilcilikleri Bahreyn, İsrail, Ürdün, Kuveyt, Libya, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Yemen, Afganistan, Bangladeş, Irak, Mısır ve Abu Dhabi.

    Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "El Kaide ve ona bağlı örgütlerin Arap bölgelerinde ABD vatandaşları ve temsilciliklerine saldırı düzenleyebileceğine yönelik bilgiler var" denildi.

    Uyarıların "tehditlerin çokluğu" nedeniyle yapıldığı belirtildi.

    CBC televizyonu da haberinde, El Kaide'nin Amerika'nın diplomatik misyonlarına yönelik saldırı gerçekleştireceğine dair istihbarat bulunduğunu duyurmuştu.

    Geçtiğimiz yıl 11 Eylül'de, Libya'nın Bingazi kentinde Amerikan Büyükelçisi Christopher Stevens'ın da aralarında bulunduğu dört Amerikan diplomatı, El Kaide bağlantılı saldırıda hayatını kaybetmişti.

    Saldırı sonrası Obama yönetimi diplomatik misyonlarda güvenliği sağlayamamakla ve  istihbarat zaafiyetiyle eleştirilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow