hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şam'dan Türkiye'ye uyarı: "Vururuz!"

    Şamdan Türkiyeye uyarı: Vururuz
    expand

    Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, ABD'nin Suriye'ye bir operasyon düzenlemesi halinde Şam'ın sadece İsrail'i değil, bu saldırıya destek vermeleri halinde Ürdün ve Türkiye'yi de vuracağını söyledi.

    Wall Street Journal'ın haberine göre; Mikdat, "ABD'li yetkililerin akılcı davranacağını, adaletin sesini dinleyerek, provokatif hareketlerde bulunmayacakları umuyoruz. Biz Amerikan halkını seviyoruz. Arap asıllı birçok Amerikalı var, bunların bir kısmı da Suriyeli. Biz ABD’yle savaş istemiyoruz” dedi.

    "Savaş bir kere başladı mı olacakları kimse kontrol edemez. Suriye’ye yönelik herhangi bir saldırının bölgenin tamamında ve hatta ötesinde kesinlikle kaosa neden olacağına inanıyoruz" diyen Mikdat, Şam’ın böyle bir durumda sadece İsrail ’e karşı saldırıda bulunmayacağını, ABD liderliğindeki operasyona dahil olmaları halinde Suriye’nin komşuları Ürdün ve Türkiye’ye karşı saldırıda bulunabileceğini belirtti.

    Mikdat, "ABD’nin bölgedeki en önemli müttefiki olan Ürdün ve Türkiye’nin operasyona katılmaları noktasında iki kere düşünmesi gerekir" şeklinde konuştu.

    Mikdat, operasyonun El Kaide yanlısı isyancı grupları güçlendireceğini vurgulayarak, Kongre’nin saldırı için yeşil ışık yakmasının Suriye halkı, Amerikan halkı ve bölgedeki herkes için bir trajedi olacağını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow