hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bulgaristan'da telekulak skandalı

    Bulgaristanda telekulak skandalı
    expand

    Bulgaristan'da Başsavcı Sotir Tzatzarov, eski hükümet döneminde 875 kişinin telefon görüşmelerinin yasadışı dinlendiğini bildirdi.

    Tzatzarov, Bulgaristan'ın anamuhalefet Avrupalı Gelişimi için Vatandaşlar Partisinden (GERB) milletvekili olan, eski başbakan yardımcısı ve eski işçişleri bakanı Tzvetan Tzvetanov döneminde çok sayıda kişilerin telefonların dinlenilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

    İçişleri Bakanlığına bağlı kod adı "SDOTO" olan bir birimde görevli kişilerin özel not defterlerini incelediklerini belirten Tzatzarov, "Devasa bir iş yaptık, büyük çaba gösterdik" dedi.

    Cumhuriyet Başsavcılığı, SDOTO biriminin kontrolsüz çalışmaları konsunda araşıtramalırn sonucunda telefonları dinlenen kişilerin kimliklerini tespit yapmaya çalıştı. Tzatzarov, "El yazısı ile doldurulmuş görevlilerin küçük not defterlerini araştırıp, herbir numaranın sahibinin kimin olduğunu belirlemeye çalışıyoruz" diye konuştu. Tzatzarov'a göre, telefonu yasadışı dinlenen kişilerin arasında bir savcı da yer alıyor.

    Tzatzarov, "telekulak" skandalıyla ilgili sorşturmanın, açılacak dava ile ilgili tanıklık ifadeleri büyük değer taşıyan Nikola Nikolov adlı bir kişinin geçenlerde trafik kazasında hayatını kaybetlmesi nedeniyle soruşturmanın zorlaştıdığını itiraf etti.

    Telekulak skandalıyla ilgili iddianamesi hazırlanan eski İçişleri Bakanı Tzvetan Tzvetanov, suçlu bulunması durumunda 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Tzvetanov, başka çalışmalarıyla ilgili suç işlediği gerekçesiyle 10 Ekim'de yargılanmak üzere ilk kez mahkeme heyeti önüne çıkarılacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow