hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Müslüman Kardeşler"in faaliyetleri yasaklandı

    Müslüman Kardeşlerin faaliyetleri yasaklandı
    expand

    Mısır'da Müslüman Kardeşler Derneği ve şubelerinin "faaliyetlerininyasaklanması"na ve derneğe ait mal varlığına el konulmasına karar verildi.

    Mısır'da İhvan'ın lağvedilmesiyle ilgil davayı gören Kahire Mahkemesi, kararını açıkladı.

    Konuyla ilgili kararda, "Müslüman Kardeşler Derneği'nin kapatılması, derneğin ve derneğe bağlı oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması ve derneğe ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulmasına" hükmedildiği belirtildi.

    Mahkemenin ayrıca, İhvan'ın el konulan mal varlığını inceleyecek bir komite oluşturulması yönünde karar aldığı kaydedildi.

    Öte yandan İhvan'ın kanaat önderlerinden Salah Sultan'ın 15 gün ihtiyati hapsine karar verildi.

    Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başsavcılık, Sultan'ın, "yasadışı örgüte üye olmak (İhvan), halkı şiddete ve teröre kışkırtmak" suçlamasıyla 15 gün ihtiyati hapsedilmesine karar verdi.

    Dünya Müslüman Alimler Birliği Üyesi de olan Sultan'ın, Kahire'nin güneyindeki Tura Hapishanesi'ne götürüldüğü öğrenildi.

    Sultan, dün Sudan'a hareketi esnasında Kahire Uluslararası Havaalanı'nda gözaltına alınmıştı.

    İhvan'dan tepki

    Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Hukuk Komisyonu ise, Mısır'da ihvanla ilgili alınan kararın "Geçersiz ve kanun dışı" olduğunu savundu.

    Komisyon adına yapılan açıklamada, Müslüman Kardeşler Derneği ve şubelerinin "faaliyetlerinin yasaklanması" ve derneğe ait mal varlığına el konulması kararı eleştirildi.

    Bunun bir "Siyasi dışlanma" olduğu değerlendirilen açıklamada, kararın "Geçersiz ve kanun dışı" olduğu ifade edildi.

    Açıklamada, "Bu karar, tarafların bulunmadığı, hukukun düzgün işlemediği yetkisiz bir mahkeme tarafından alınmıştır. Ayrıca dava hukuki değildir. Çünkü Mısır İdare Mahkemesi'nin yetkisine müdahale edilmiştir" denildi.

    Mısır'da El-Vasat Partisi Sözcüsü Tarık el-Malt, Müslüman Kardeşler'in siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) de yakında kapatılacağını tahmin ettiğini söyledi.

    Vasat Partisi Sözcüsü Malt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslüman Kardeşler Derneği'nin kapatılması kararını eleştirerek, "İhvanın ortadan kaldırılmaya çalışılması boşunadır. Bu gerçekleşemeyecek bir çabadır, bu tür kararların İhvan'ı ortadan kaldıracağını düşünen hata eder" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow