hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ermenistan'da eski cumhurbaşkanı adayına hapis cezası

    Ermenistanda eski cumhurbaşkanı adayına hapis cezası
    expand

    Ermenistan'da şubatta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi adaylarından Vardan Sedrakyan'a, "diğer bir adaya silahlı saldırıya azmettirme" suçundan 14 yıl hapis cezası verildi.

    Ermenistan'da, 18 Şubat'ta gerçekleştirilen seçim öncesinde adaylardan Paruyr Hayrikyan'a yapılan silahlı saldırının mahkemesi tamamlandı.

    Mahkemede, cumhurbaşkanlığı adaylarından ünlü halkbilimci Vardan Sedrakyan'a, silahlı
    saldırıya azmettirme suçundan 14 yıl, saldırıyı gerçekleştiren 2 kişiye ise 12'şer yıl hapis cezası verildi.

    Sedrakyan, mahkemede kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmezken, diğer iki zanlının suçlarını itiraf ettikleri belirtildi.

    Sedrakyan'ın avukatı Aleksandr Sirunyan ise yaptığı açıklamada, müvekkilinin suçsuz olduğunu iddia ederek, davayı temyize götüreceklerini, eğer üst mahkemelerden de sonuç alınmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracaklarını kaydetti.

    Milli İrade Birliği Başkanı Paruyr Hayrikyan, 31 Ocak'ta Erivan'da silahlı saldırıdan ağır yaralı kurtulmuştu. Ermenistan Ulusal Güvenlik Bakanlığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, saldırıyı gerçekleştiren Khachatur Pogosyan (47) ve Samvel Arutunyan (41) gözaltına alınmıştı.

    Zanlılardan birinin, aday Vardan Sedrakyan'la ilişkisi tespit edilmiş, Sedrakyan'ın villası için işçi olarak çalıştığı iddia edilmiş ve bu iddalar üzerine de Sedrakyan da tutuklanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow