hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müslüman Kardeşler kararı ertelendi

    Müslüman Kardeşler kararı ertelendi
    expand

    Mısır geçici hükümeti, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın yasaklanmasıyla ilgili hükmün uygulanmasını, yargı süreci tamamlanana kadar erteledi.

    Kahire'de Bakanlar Kurulu binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ber'i, "Bugünkü oturumda, İhvan'ın kapatılması yönündeki hüküm görüşüldü ve yargı süreci tamamalanana kadar uygulamanın ertelenmesine karar verildi" ifadesini kullandı.

    Mısır'da İhvan'ın lağvedilmesiyle ilgil davayı gören Kahire Mahkemesi, dün "İhvan'ın kapatılması, derneğin ve derneğe bağlı oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması ve derneğe ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulmasına" hükmetmişti. Mahkeme ayrıca, İhvan'ın el konulan mal varlığını inceleyecek bir komite oluşturulması yönünde karar almıştı.

    İhvan yetkilileri ise davanın idari mahkemede görülmesi gerekirken, uzmanlık alanı farklı olan mahkemede görüldüğünü ve bu nedenle yasalara aykırı hareket edildiği gerekçesiyle dernek hakkında verilen kapatma kararına itiraz edeceklerini bildirmişti.

    1928 yılında Hasan el-Benna tarafından kurulan İhvan, "yasal denetiminden muaf" olduğu yönündeki suçlamalar nedeniyle geçen sene martta kendisini sivil toplum kuruluşu olarak tescil ettirmişti.

    Yakalama emri

    Bu arada Mısır'da Başsavcılık, devrik lider Mübarek döneminde düzenlenen seçimlerde hile yapılmasıyla ilgili görülen davada, "şahitlik görevini yerine getirmediği" gerekçesiyle eski Adalet Bakanı Ahmed Mekki hakkında yakalama emri çıkardı.

    Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başsavcılık, darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminde Adalet Bakanlığı yapan Ahmed Mekki hakkında, 2005 ve 2010 genel seçimlerinde hile yapılmasıyla ilgili davaya katılmayarak şahitlik görevini yerine getirmediği gerekçesiyle yakalama emri çıkardı.

    Mısır yasalarına göre, şahitlik görevini yerine getirmeyen kişiler hakkında yakalama emri çıkartılabiliyor.

    Daha önce Mısır İdari Savcılık Heyeti Üyesi Nüha ez-Zeni hakkında da aynı nedenle yakalama emri çıkartılmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow