hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Gezi olaylarını fırsat olarak görelim"

    Gezi olaylarını fırsat olarak görelim
    expand

    AB'nin Türkiye İlerleme Raporu bugün açıklanacak. Onun öncesinde Komisyon'un Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle Hürriyet gazetesi için bir makale yazdı. Füle, Gezi olayları için "Reformları ve demokratikleşmeyi geliştirmek için bir fırsat olarak görelim" dedi.

    Füle, "10 yıl içindeki reformlar TÜrk toplumunu derinden dönüştürmüştür. Bunun sonuçlarından birisi, bu değişime katılmaya istekli canlı bir sivil toplumun ortaya çıkmasıdır. Bu yıl mayıs ve haziran aylarında ortaya çıkan protestolardan hatırlamamız gereken ana dersin bu olduğuna inanıyorum. Bu gelişmeyi, hep birlikte – AB ortakları dahil – Ülkenizde reformları ve demokratikleşmeyi daha da geliştirmek için bir fırsat olarak görelim" ifadesini kullandı.

    "İlerleme raporu, bu yıl da hak edene hakkını vermektedir. Mayıs ve haziranda tanık olunduğu üzere, polis gösteriler karşısında sıklıkla aşırı güce başvurmaktadır. Türkiye'deki yasal çerçevenin kilit hükümlerinin yargının getirdiği geniş yorumlarla birleşmesi ifade özgürlüğü ve medya özgürlüğü de dahil olmak üzere temel özgürlüklere saygıyı hala engellemektedir. Türk medyasının büyük sanayi grupları hâkimiyetindeki mülkiyet yapısı ve kimi zaman üst düzey politikacılardan gelen göz korkutucu açıklamalar medyada oto sansüre ve gazeteciler üzerinde baskıya yol açmıştır" diye yazdı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow