hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Musul'da bombalı saldırı

    Musulda bombalı saldırı
    expand

    Irak'ın Musul kentinde bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 16 kişinin öldüğü, 55 kişinin yaralandığı bildirildi.

    Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Musul kentinin doğusundaki Muvaffakiyye köyünde intihar eylemcisinin bomba yüklü araçla Şebek ailelerin yaşadığı bölgede düzenlediği saldırıda, eylemcinin de aralarında bulunduğu 16 kişi öldü, 55 kişi yaralandı.

    Musul Valisi Asil en-Nuceyfi yaptığı yazılı açıklamada, Muvaffakiyye köyünde yaşanan şiddet olayından güvenlik güçlerini sorumlu tuttu.

    "Görevlerini layıkıyla yerine getiremediğini" iddia ettiği emniyet müdürlerinin değiştirilmesi çağrısında bulunan Nuceyfi, açıklamasında, "Bayram günü sivillerin ve çocukların hedef alınmasından daha kötü bir suç yok" ifadelerini kullandı.

    AA'ya konuşan Şebeklerin Musul Temsilcisi Kusay eş-Şebeki, söz konusu saldırının İslam'ın ilkeleriyle bağdaşmadığını, Şebeklerin her gün kayıplar verdiğini söyledi.

    Irak'ta 400 bin nüfusa sahip olan Şebekler, Musul kenti ve civarındaki köylerde yaşıyor. Şii mezhebine bağlı Şebeklerin konuştuğu dil Türkiye'de konuşulan Kırmanç lehçesine benzerliğiyle biliniyor. Şebeklerin can güvenliği sorunu olduğu, Musul'daki terör grupları tarafından sürekli baskı altında tutuldukları, şehre girişlerinin zorlaştırıldığı kaydediliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow