hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suudi Arabistan'da yabancı işçi isyanı: 2 ölü

    Suudi Arabistanda yabancı işçi isyanı: 2 ölü
    expand

    Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yabancı işçiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 kişi öldü, 68 kişi yaralandı.

    Suudi Arabistan resmi haber ajansının, adının açıklanmasını istemeyen Riyad polis teşkilatındaki bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, başkent Riyad'ın güneyindeki Hayy Menfuha mahallesinde dün akşam kimliği bilinmeyen bazı kişiler barikat kurarak polisle çatıştı.

    Sabah saatlerine kadar devam eden eylemde, Suudi ve yabancı ülke vatandaşlarından yaralananlar oldu. Olay yerinin yakınındaki iş yerleri ve araçlar zarar gördü.

    Haberde, güvenlik güçlerinin olaya müdahalesinin ardından çatışmalara sebep olan 561 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

    Taş ve bıçakların kullanıldığı iddia edilen olaylar sonucu, biri Suudi Arabistan vatandaşı 2 kişinin hayatını kaybettiği, 68 kişinin yaralandığı ifade edildi.

    Suudi Arabistan ve Arap medyası ise olayın çıkış sebebinin altında ülkede oturum sorunu yaşayan Etiyopyalı işçilere yönelik sınır dışı operasyonlar ve bu operasyonlar sırasında aralarından birinin öldürülmesinin yattığını öne sürdü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow