hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin, Esad ile telefonda görüştü

    Putin, Esad ile telefonda görüştü
    expand

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile telefonda Cenevre-2 Konferansı hazırlıklarını değerlendirdiği bildirildi.

    Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Putin, Esad'ın konferansa hükümeti temsilen heyet göndermeye hazır olmasını olumlu karşılarken, muhalif grupların da konferansa katılım konusunda yapıcı tutum sergileyeceğinden umutlu olduğunu söyledi.

    Görüşmede Putin, Esad'a, ülkesindeki kimyasal silahların uluslararası denetime açılması ve imha çalışmalarında, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) ve Birleşmiş Milletler (BM) ile ortaya konulan işbirliğinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

    Açıklamada, Suriye'deki insani durumun detaylı bir şekilde ele alındığı belirtilirken, Putin'in, radikal grupların, Hristiyan ve diğer azınlık kesimleri hedef aldığı yönünde çıkan haberlerden duyduğu endişeyi dile getirdiği ifade edildi.

    Rus lider, Suriye'de sivil halkın sorunlarının çözüme kavuşması için büyük çaba sarf edileceğinden umutlu olduğunu belirtti.

    Görüşmede Esad'in de Suriye halkına verilen yardım ve destek için Kremlin yönetimine teşekkür ettiği kaydedildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow