hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cinayet zanlısı koca: 'Vuracaksan gel vur' dedi'

    Cinayet zanlısı koca: Vuracaksan gel vur dedi
    expand
    KAYNAKAA

    Eşi Birgül Çeçen’i pompalı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla ilk kez hakim karşısına çıkan Ali Çeçen, "Bana, 'Vuracaksan gel beni vur' diye bağırmaya başladı. Havaya ateş etmek istemiştim. Tüfek ateş aldı ve eşim vuruldu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Boşanmak istediği eşi Birgül Çeçen'i pompalı tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle hakkında dava açılan Ali Çeçen'in yargılanmasına başlandı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ali Çeçen ve avukatı ile öldürülen Birgül Çeçen’in iki oğlu, annesi ile kız kardeşi katıldı. Duruşmada savunma yapan Ali Çeçen, olay günü Birgül Çeçen'e hediye aldığını iddia ederek, "Ben akşam olunca yatmaya gittim. Bu sefer kendisi kalktı ve bana bağırmaya başladı. Ben de, 'Ben sana hediyeler alıyorum. Sen neden böyle yapıyorsun?' dedim. Bağırmaya devam edince iki tokat attım. Sustu, yattı. Daha sonra tuvalete gitmek için kalktı. Evin dış kapısını açıp bana doğru bakarak, 'Seni mahalleye rezil edeceğim. Görürsün sen' dedi. Ben 'ne yapıyorsun' diye sordum ama kapıyı kapatıp gitti" ifadelerini kullandı.

    Yeğenini öldürdü, yengesini ağır yaraladı

    Cama çıktığında eşini yan apartmanın önünde 8-9 erkek ve 3 kadınla gördüğünü savunan Çeçen, bunun üzerine tüfeği alıp dışarı çıktığını söyledi. Çeçen, dışarı çıktıktan sonra Birgül Çeçen’in olduğu tarafa değil tersi yönüne yürümeye başladığını anlatarak, "Bu sırada rahmetli eşim bana bağırmaya başladı. 'Vuracaksan gel beni vur' diye. Ben havaya ateş etmek istemiştim. Tüfek ateş aldı ve eşim vuruldu" dedi.

    Bunun üzerine araya giren mahkeme başkanının, "Vurma kastın yoktu yani?" demesi üzerine sanık Çeçen, "17 yıllık hayat arkadaşımdı. Öldürmek gibi bir amacım yoktu." ifadesini kullandı.

    Duruşmada tanık olarak dinlenilen Mustafa Toprak da olay günü komşusu Birgül Çeçen’in kendisine, "Kocam delirdi. Beni bırak çocuklarımı kurtar." dediğini aktararak, eve gittiğinde sanık Ali Çeçen’in çok sinirli ve alkollü olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursa'daki bebek cinayeti davasını telefon kayıtları aydınlatacak

    Toprak, çocukları alıp aşağı indiği sırada sanık Ali Çeçen'in de tüfekle indiğini ifade ederek, önüne geçmeye çalıştığı Çeçen'in "Çekil yoksa seni de vururum." demesi üzerine eşi Birgül Çeçen'in "Senin işin benimle, vuracaksan beni vur." dediğini söyledi.

    Mustafa Toprak, sanık Ali Çeçen'in de bunun üzerine eşi Birgül Çeçen'e dönüp ateş ederek öldürdüğünü ifade etti.

    Duruşmada söz alan Birgül Çeçen’in annesi Mavuş Çoban, sanığa kızını neden öldürdüğünün sorulmasını istedi.

    Birgül Çeçen’in kız kardeşi İlknur Çoban da sanık Ali Çeçen’in kardeşine sürekli şiddet uyguladığını ifade etti.

    Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

    Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan bir grup kadın hakları savunucusu, bu davanın takipçisi olacaklarını belirterek, kadın cinayetlerini protesto etti.

    Boşanmak isteyen eşi Birgül Çeçen’i Beyoğlu'nda 3 Haziran 2017'de sokakta pompalı tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Ali Çeçen, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow